Από τον Παντελή Αρμάο

Τήνος 1715 - 300 χρόνια από την παράδοση του Κάστρου της Τήνου από τη Βενετική (1027-1715) στην Τουρκική κυριαρχία (1715 – 1821).

Α΄ Διεθνές Ιστορικό Συνέδριο 2017

Νοιώθω ιδιαίτερη ικανοποίηση, χαρά και ευλογία που ήμουν ο σύνδεσμος του Δήμου Τήνου στη μεγαλειώδη πρωτοβουλία, προσπάθεια και επιτυχία του π. Μάρκου Φώσκολου να διοργανωθεί το Α΄ Επιστημονικό Συνέδριο με αφορμή τα 300 χρόνια, αφότου παραδόθηκε η Τήνος από τους Βενετούς στους Τούρκους.

Ήταν από τις πρώτες ενέργειές μας με την ανάληψη της Δημοτικής Αρχής το Σεπτέμβριο του 2014 και είχε την ένθερμη αποδοχή και στήριξη του αείμνηστου Δημάρχου Σίμου Ι. Ορφανού, ο οποίος προσέβλεπε σε συνέχεια γιαυτό και το χαρακτήρισε ως Α΄.

Το έργο του π. Μάρκου ανεκτίμητο και στην προκειμένη περίπτωση, θα μείνει στο διηνεκές.

Όλες οι εισηγήσεις των συνεδριάσεων του Συνεδρίου έχουν εκδοθεί σε σχετικό Τόμο στο Τέλος του 2017, από το Δήμο Τήνου και φυσικά με την επιμέλεια του π. Μάρκου Φώσκολου.

Ο τόμος θα παρουσιασθεί στην Τήνο με διοργάνωση εκδήλωσης που θα προγραμματοποιηθεί την Κυριακή 15 Ιουλίου 2018 και ώρα 8μμ στο Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού (Ι.ΤΗ.Π) .

Ευχαριστώ – ευχαριστούμε φίλε αείμνηστε Σίμο και σεβαστέ και αγαπητέ π. Μάρκο.

Ακολουθεί σχετικό δημοσίευμα του π. Μάρκου Φώσκολου στην Εφημερίδα «Καθολική» της 28ης Φεβρουαρίου 2018, που σκιαγραφεί το Α΄ Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο και τα αντίστοιχα Πρακτικά που εκδόθηκαν με όλες τις εισηγήσεις των διακεκριμένων επιστημόνων, Ελλήνων και Ξένων.

Το δημοσίευμα είναι αφιερωμένο στη μνήμη του Σίμου Ι. Ορφανού τέως Δημάρχου Τήνου.

Προσκαλείστε να παραβρεθείτε στην εκδήλωση αυτή την Κυριακή 15 Ιουλίου 2018 και ώρα 8μμ στο Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού (Ι.ΤΗ.Π), η οποία θα είναι και πολιτιστικό μνημόσυνο στον αείμνηστο Δήμαρχο Σίμο Ορφανό


Σχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.