Ο βιολογικός καθαρισμός, η αύξηση των υδάτινων πόρων, η εφαρμογή σύγχρονων μεθόδων για την υγειονομική ταφή των απορριμμάτων και η μεθοδική ανακύκλωση, είναι οι μεγάλες προτεραιότητες της Δημοτικής Αρχής, όπως επεσήμανε ο δήμαρχος Τήνου, Γιάννης Σιώτος, μιλώντας στον Aegean Voice 107.5 στην εκπομπή "Εκατέρωθεν" με τη Δανάη Μαύρου. Αυτά ήταν και τα ζητήματα που έθεσε στον επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρο Θεοδωράκη, ο οποίος επισκέφθηκε τη Δευτέρα την Τήνο και είχε συνάντηση εργασίας με το δήμαρχο, αλλά και τρεις αντιδημάρχους του νησιού.

"Η τουριστική κίνηση πάει πολύ καλά, αλλά το πρόβλημα που επιδιώκουμε να επιλύσουμε έχει να κάνει με τους υδάτινους πορους. Αντιμετωπίζουμε την χειρότερη ανομβρία των τελευταίων ετών… Και τρέχουμε μέσω διαγωνισμών να προλάβουμε την εγκατάσταση αφαλάτωησης 500 κυβικών την ημέρα μέσα στην τρέχουσα περίοδο", ανέφερε ο δήμαρχος Τήνου, ο οποίος την ώρα της συνέντευξης βρισκόταν σε σημείο όπου υπήρχε διαρροή νερού.

Χαρακτηρίζοντας επιτακτική τη λελογισμένη χρήση νερού που επιβάλλεται να έχουν όλοι, γνωστοποίησε ότι ο δήμος απαγόρευσε την υδροδότητη των πισινών από το δημοτικό δίκτυο.

Σχετικά με την επίσκεψη του Σταύρου Θεοδωράκη, αφού σημείωσε ότι και ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας και ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, τον επισκέφθηκαν στο Δημαρχείο, ανέφερε, ότι με το επικεφαλής του Ποταμιού είχαν μια ουσιαστική συζήτηση, για θέματα που έχουν σχέση με την τοπική αυτοδιοίκηση. Μάλιστα ο κ. Σιώτος σημείωσε ότι: "είχαμε αρκετές συζητήσεις με τον κ. Θεοδωράκη στο πρόσφατο παρελθόν για το θέμα του Πανελλήνιου Ιερού Ιδρύματος Ευαγγελιστρίας Τήνου, όταν πέρασε η τροπολογία που έφερε η κυβέρνηση για να επανέλθει στην κανονικότητά του και το Ποτάμι τη στήριξε".

Απαντώντας σχετικά με την πρόσφατη απόρριψη από τον Πρόεδρο του Α΄ Τμήματος Διακοπών του ΣτΕ του αιτήματος προσωρινής διαταγής που υπεβλήθη από την πλευρά της Εκκλησίας, ο δήμαρχος Τήνου επισήμανε ότι το αίτημα δεν υπεβλήθη από το σύνολο των μελών της Διοικούσας Επιτροπής, αλλά από τον πρόεδρο Μητροπολίτη Δωρόθεο Β΄ και ένα ακόμη μέλος.

Ο δήμος Τήνου οφείλει να ενδιαφέρεται και να φροντίζει ώστε να τηρούνται όσα αναφέρονται από τους κληροδότες του Ιδρύματος, καθώς και να διασφαλίζει τη συνέχιση άσκησης της διοίκησης, σημείωσε ο Γιάννης Σιώτος με αφορμή την αντιπαράθεση που εκδηλώθηκε μέσω ανακοινώσεων σχετικά με δική του παρέμβαση στο ζήτημα του αιτήματος προσωρινής διαταγής που απορρίφθηκε από το ΣτΕ.

Τέλος, ο κ. Σιώτος, αναφέρθηκε στο έργο του Βιολογικού Καθαρισμού, που αναμένεται τον προσεχή Οκτώβριο να παραδοθεί από την Εγνατία, λέγοντας ότι το αμέσως επόμενο εγχείρημα θα είναι η ένταξη και άλλων οικισμών του νησιού στο ΒΙΟ-ΚΑ.

Σχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.