Σε ένα παιχνίδι ερωτήσεων με τη συμμετοχή του κοινού θα βασιστεί η παρουσίαση του παιδικού μυθιστορήματος «Πέφτει η νύχτα στο Παλέρμο» της Λώρης Κέζα (εκδόσεις Ποταμός).

Η εκδήλωση θα γίνει στα Δυο Χωριά της Τήνου και θα είναι παρόντα τα πρόσωπα που ενέπνευσαν την ιστορία. Πρόκειται για παιδιά που περνούν το καλοκαίρι στα Δυο Χωριά και που μόλις νυχτώσει παίζουν ένα ένα παιχνίδι ερωτήσεων, το παιχνίδι που είναι γνωστό ως «Πέφτει η νύχτα στο Παλέρμο». Η ιστορία ξεκινά ανέμελα στην Τήνο, όπου ο ήρωας περνά τις μέρες του κάνοντας σερφ και εκτυλίσσεται στη Σικελία όπου ο μικρός έρχεται σε στενή επαφή με τη Μαφία.

Την παρουσίαση του βιβλίου και σκηνοθεσία της εκδήλωσης έχει αναλάβει η Μαρίζα Ντεκάστρο, κριτικός παιδικής λογοτεχνίας. 

Θα διατίθενται αντίτυπα του βιβλίου από το βιβλιοπωλείο «Περί Τήνος».

Θα ακολουθήσει κέρασμα στον χώρο της εκδήλωσης, την μικρή πλατεία, με χορηγούς το Κτήμα Σπυρόπουλου και της εταιρεία τροφίμων Interfood.

Την εκδήλωση θα προλογίσει ο Βαγγέλης Κουμαριανός, εκ μέρους του Συλλόγου Δυοχωριανών «Το Γλυστέρνι» που είναι συνδιοργανωτές της εκδήλωσης.


Σάββατο 21 Ιουλίου, στις 8 μ.μ.
Στην Τήνο, στα Δυο Χωριά, στην πλατεία

Χορηγοί: Κτήμα Σπυροπούλου/ Interfood
Καλωσόρισμα εκ μέρους του συλλόγου: Βαγγέλης Κουμαριανός.
Ομιλήτρια: Μαρίζα Ντεκάστρο.
Σχεδιασμός εξωφύλλου: Κέλλυ Κόβο
Διοργάνωση: Σύλλογος Δυοχωριανών «Το Γλυστέρνι», βιβλιοπωλείο «Περί Τήνος», παραδοσιακό καφενείο «Στο καπάκι»
Εκδόσεις Ποταμός,

Η σύνοψη του βιβλίου, για παιδιά 8-12 ετών

Ένα αγόρι γίνεται ο αρχηγός των αρχηγών, το αφεντικό των μαφιόζων και θεωρείται ο πιο άγριος εγκληματίας που έζησε ποτέ στη Σικελία. Ο Βιτόριο γίνεται μαφιόζος χωρίς να το ζητήσει, από ένα οικογενειακό μπλέξιμο, μια κληρονομιά που δεν ξέρει πώς να αρνηθεί. Τον ακολουθεί η φήμη του άγριου δολοφόνου ενώ το μόνο που θέλει είναι να παλεύει με τα κύματα κάνοντας σέρφ. Θα αναγκαστεί να παλέψει με το οργανωμένο έγκλημα αδιαφορώντας για το χρέος που έχει απέναντι στο όνομά του. Αυτή λοιπόν είναι η ιστορία ενός αγοριού που είναι με το μέρος των κακών ενώ δεν τον ενδιαφέρει να είναι με το μέρος κανενός. Το μόνο που θέλει είναι να βρει ξανά την κανονική του ζωή αλλά για να το πετύχει αυτό πρέπει να καταστρώσει ένα σχέδιο στο οποίο συμμετέχουν άθελά τους πολλοί κάτοικοι της Σικελίας.

Σχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.