Σήμερα στην Καταπολιανή
Πέμπτη 12/7, 19.30

Ένα μουσικοχορευτικό δρώμενο εμπνευσμένο από τις «μυθιστορίες που ψιθυρίζουν οι Κήποι» θα πραγματοποιηθεί σε μια τοποθεσία του νησιού, κρυμμένη μέσα σε πλατάνια, στην Καταπολιανή(μύλοι Υστερνίων).

Οι χορευτικές δράσεις είναι εμπνευσμένες από τους χορούς της Ασίας (χοροί του δρόμου του μεταξιού, ινδικό και ιαπωνικό χοροθέατρο) σε συνεχή συνομιλία με σύγχρονες δυτικές πρακτικές.

Χορευτική σύλληψη : Χριστίνα Μαρκοπούλου
Μουσική σύνθεση: Συμεών Παπασπύρου, Φίλιππος Στρατάκης
Συγχορεύουν: Ευτυχία Κουτέλη, Δήμητρα Σίλιαλη, Βάσια Μούσχου, Μάρθα Λιβέρη-Δαλαβέρη, Χρύσα Λύτρα, Γιούλη Σαββάτη, Χαριτίνη Πετροδασκαλάκη, Ελένη Μαρκοπούλου, Χριστίνα Μαρκοπούλου

Όλες οι δράσεις του ΚΟΙΝΩΝΩ είναι με ελεύθερη είσοδο


|---|

Παρασκευή 13 Ιουλίου 

Ενα μουσικό αφιέρωμα στο Πολυφωνικό Ηπειρώτικο Τραγούδι και τις Βυζαντινές Ψαλμωδίες στην Καρδιανή ώρα 19.30 ,Πλατεία Καρδιανής (Κλείσιμο της ενότητας ενότητας των "Μυστικών Κήπων").

Η βραδιά θα ξεκινήσει στο προαύλιο του ιερού ναου της Αγίας Τριάδας στις 7.30 μ.μ., με τις βυζαντινές ψαλμωδίες, πάνω στις οποίες δούλεψαν οι συμμετέχοντες του δεύτερου εργαστηρίου, ενώ σε απόσταση λίγων μόλις μέτρων, στην στοά δίπλα από την πλατεία του χωριού, θα παρουσιαστούν τα πολυφωνικά ηπειρώτικα τραγούδια της πρώτης ενότητας εργαστηρίων.

Το αποτέλεσμα των εργαστηρίων θα παρουσιαστεί στο κοινό στην Πλατεία της Καρδιανής με σκοπό την ανάδειξη κοινών στοιχείων μεταξύ των δύο αυτών μουσικών ιδιωμάτων, που έχουν χαρακτηρίσει την ελληνική μουσική παράδοση.

Εισηγητές-ερμηνία:Βαγγέλης Κώτσος, Ρούλα Ριφουνά, Αλέξανδρος Τσιμέκας(πολυφωνικά) και για τα βυζαντινά ο Γρηγόρης Νταραβάνογλου

Θα ακολουθήσει ανοιχτή συζήτηση με μουσική στην στην πλατεία της Καρδιανής.

Είσοδος Ελεύθερη

Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής

Σχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.