Στον χώρο του Μοναστηριακού Μετοχίου Παναγίας Βουρνιωτίσσης, μετέβη απόψε ο Σεβασμιώτατος Μητροπλίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β', συνοδευόμενος από τον Αρχιερατικό Επίτροπο Πρωτοπρ. Γεώργιο Φανερό και τέλεσε με τη συμμετοχή και Ιερέων του νησιού τον Αγιασμό, για την έναρξη της εφετινής λειτουργίας του Κατασκηνωτικού Κέντρου της Μητροπόλεως, που φιλοξενείται κάθε χρόνο εκεί.

Στον Αγιασμό παρέστησαν επίσης γονείς και συγγενείς των παιδιών, ο Λιμενάρχης Τήνου, ο κ. Ευάγγελος Καλογήρου, ο καθηγητής κ. Ευάγγελος Περιβολαράκης.

Την μέριμνα της λειτουργίας της εφετινής κατασκήνωσης έχει και υπεύθυνος θα είναι ο καθηγητής κ. Αλέξανδρος Χατζίρης, με τη συνέργεια Κληρικών του νησιού με ειδικό λειτουργικό, κατηχητικό και ψυχαγωγικό πρόγραμμα.

Την κατασκήνωση στηρίζουν οι γονείς των παιδιών που συμμετέχουν στην Κατασκήνωση, το Ιερό Ίδρυμα Ευαγγελιστρίας, ο Μέγας Ευεργέτης της Ιεράς Μητροπόλεως πλοιοκτήτης κ. Αθανάσιος Μαρτίνος, η Ιερά Μονή Κεχροβουνίου, ο Πολιτιστικός Σύλλογος "Παναγία η Βουρνιώτισσα", η Επιτροπή του Μοναστηριακού Μετοχίου, ο Πρωτοπρ. Πέτρος Μεταλληνός, ο πλοιοκτήτης κ. Θεολόγος Παναγιωτάκης της εταιρείας FAST FERRIES, οι πλοικτήτες Αφοι Στεφάνου της εταιρείας GOLDEN STAR FERRIES, ο πλοιοκτήτης κ. Μάριος Ηλιόπουλος της εταιρείας SEA JETS, ο κ. Ντίνος Βλάχος διευθυντής του ξενοδοχείου TINOS BEACH, η κ. Καλλιόπη Θυμαρά, τα πολυκαταστήματα ΠΑΛΑΜΑΡΗΣ Α.Ε. (Μανώλης Παλαμάρης), ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ και ΣΥΝΚΑ, ο κ. Γεράσιμος Στρατηγός, ο επιχειρηματίας κ. Γεώργιος Παπαναστασίου και το ΚΤΕΛ Τήνου, η κ. Αιμιλία Χάλαρη (ΧΑΛΑΡΗΣ Α.Ε.) και ο κ. Νικόλαος Κολλάρος (ΝΟΥΦΑΡΑ).

Ο Σεβασμιώτατος στην σύντομη προσλαλιά του προς τα παιδιά, τους απηύθυνε παραινέσεις για την ανάδειξη της ομαδικής ζωής, την ανάπτυξη της φιλίας και την ανακάλυψη στο πρόσωπο του διπλανού παιδιού της εικόνος του Θεού, που σεβόμαστε και τιμάμε.

Ευχαρίστησε τους συνεργούς, όπως επίσης και τους γονείς των παιδιών.

Φωτογραφίες: Γεώργιος Πολυκανδρίτης, Δήμητρα Φανερού.

Σχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.