Στην Ιερά Νήσο Τήνο πραγματοποιήθηκε όπως κάθε χρόνο η προσκυνηματική ιερά αποδημία της Ιεράς Μητροπόλεως Κορίνθου με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σύρου-Τήνου κ. Δωροθέου Β'.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος συνοδευόμενος υπό πλήθους Κληρικών και Κορινθίων προσκυνητών κατέφθασαν στο λιμάνι της Τήνου όπου τους υπεδέχθη ο Αρχιερατικός Επίτροπος της ιεράς νήσου Πρωτοπρ. Γεώργιος Φανερός.

Ο Σεβ. κ. Διονύσιος χοροστάτησε στον Εσπερινό και τέλεσε τη Θεία Λειτουργία συμπαραστατούμενος από τους Ιερείς της Ι. Μητροπόλεώς του, Ιερείς προσκυνητές από την Αργολίδα, την Αιγιαλεία, τις Σέρρες, την Αχαΐα και από άλλες περιοχές της Ελλάδας.

Ο Μητροπολίτης Κορίνθου ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο κ. Δωρόθεο, τον Αρχιερατικό Επίτροπο, τους Κληρικούς και τους εργαζομένους στο Ιερό Ίδρυμα για την φιλοξενία και για τη διευκόλυνση όλων των προσκυνητών και εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς στο πρόσωπο της Παναγίας.

Τους λειτουργικούς ύμνους απέδωσαν οι χοροί του Ιερού Ιδρύματος υπό την διεύθυνση του Πρωτοψάλτη κ. Στυλ. Κοντακιώτη.

Της εκκλησιαστικής τάξεως επεμελήθη ο Αρχιερατικός Επίτροπος της ιεράς νήσου Πρωτοπρ. Γεώργιος Φανερός.

Φωτογραφίες: Μιχαήλ Παναγιωτίδης, Γεώργιος Πολυκανδρίτης, Δήμητρα Φανερού.

Σχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.