Υποχρεωτική Πιστοποίηση στην ορθολογική χρήση των φυτοφαρμάκων

Ο Συνεταιρισμός μας σε συνεργασία με το Κέντρο Δια βίου Μάθησης που έχει πιστοποιηθεί από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ως εκπαιδευτικό και εξεταστικό κέντρο για τις εξετάσεις, για την απόκτηση του πιστοποιητικού Ορθολογικής Χρήσης Φυτοφαρμάκων, θα πραγματοποιήσει εξετάσεις στα γραφεία του συνεταιρισμού την Δευτέρα 30 Ιουλίου 2018.

Σύμφωνα με τη νομοθεσία Ν.4036/2012 η αγορά φυτοφαρμάκων για επαγγελματική χρήση επιτρέπεται πλέον μόνο σε όσους διαθέτουν ειδικό πιστοποιητικό ορθολογικής χρήσης γεωργικών φαρμάκων.

Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι οι αγρότες χωρίς το συγκεκριμένο πιστοποιητικό δεν μπορούν να προμηθεύονται φυτοφάρμακα για τις καλλιέργειες τους.

Για το λόγο αυτό όλοι οι αγρότες, παραγωγοί και ραντιστές που χρησιμοποιούν φυτοφάρμακα πρέπει απαραίτητα να αποκτήσουν το παραπάνω πιστοποιητικό, συμμετέχοντας στην διαδικασία των ειδικών εξετάσεων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

Το συνολικό κόστος είναι 60€ και περιλαμβάνει και το παράβολο του Υπουργείου.

Δηλώστε τη συμμετοχή σας μέχρι την Παρασκευή 20 Ιουλίου 2018 στα γραφεία του συνεταιρισμού:

Καποδιστρίου 5 Τήνος
Τηλ. 22830.22323

Σχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.