Το Ελληνικό Λαϊκό Θέατρο Σκιών του Κωνσταντίνου Βαμβακάρη θα βρίσκεται για έκτη χρονιά σε περιοδεία στο νησί της Τήνου. Πρόκειται για μία σειρά παραστάσεων στα πλαίσια των πολιτιστικών εκδηλώσεων των Τοπικών Συλλόγων του νησιού, η οποία αγαπήθηκε από μικρούς και μεγάλους κατοίκους του νησιού, αλλά και παραθεριστές.

Ο Κωνσταντίνος Βαμβακάρης είναι 21 χρονών (φοιτητής Ιατρικής Αθηνών) και ένας από τους νεότερους ερασιτέχνες καραγκιοζοπαίχτες σήμερα στην Ελλάδα. Το Θέατρο Σκιών τον εντυπωσίασε από την πρώτη κιόλας παράσταση, την οποία παρακολούθησε σε ηλικία 3 ετών. Άρχισε να ασχολείται συστηματικά με την τέχνη αυτή και πέρασε αρκετό καιρό δίπλα σε μεγάλους επαγγελματίες καραγκιοζοπαίχτες γνωρίζοντας κοντά τους τα μυστικά του Θεάτρου Σκιών, ώσπου απέκτησε το δικό του μπερντέ.

Για εκείνον το Θέατρο Σκιών συνιστά ένα αναπόσπαστο κομμάτι της ελληνικής παράδοσης και τέχνης, το οποίο δεν πρέπει να αφήσουμε να χαθεί. Έτσι, αναλαμβάνοντας την ευθύνη αυτής της βαριάς κληρονομιάς, προσπαθεί να κρατήσει ζωντανή τη φιγούρα του Καραγκιόζη στην ψυχή των απανταχού Ελλήνων. Τέλος, έχει σαν οδηγό του τη φράση του Ευγένιου Σπαθάρη: “Ο Καραγκιόζης είναι ο ίδιος ο Έλληνας, με τα προτερήματα και τα ελαττώματα του χαρακτήρα ενός ανθρώπου που σήκωσε στις πλάτες του όλα τα βάσανα της πατρίδας!”.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ

27 Ιουλίου στη ΣΤΕΝΗ: "Ο Καραγκιόζης Δήμαρχος"
28 Ιουλίου στον ΑΡΝΑΔΟ: "Ο Καραγκιόζης Γραμματικός"
29 Ιουλίου στον ΠΑΝΟΡΜΟ (Άγιο Νικόλαο): "Ο Γάμος του Καραγκιόζη"
2 Αυγούστου στην ΚΩΜΗ: "Η Παράγκα στο σφυρί"
Ώρα έναρξης 9:00 μ.μ. ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6985776260, 6973873819

Facebook page: Θέατρο Σκιών Κωνσταντίνου Βαμβακάρη

Διοργανωτές:
Πολιτιστικός Σύλλογος Στενής «Ο Άγιος Αντώνιος», Εξωραϊστικός Σύλλογος Αρναδιωτών,
Πολιτιστικός Σύλλογος Πύργου-Πανόρμου, Ενωτικός Σύλλογος Κώμης, Περάστρας, Μοναστηριών

Μέγας Χορηγός:
Blue Star Ferries

Χορηγός Επικοινωνίας:
Περιοδικό Tinos About
Η παρουσία σας θα δώσει μία ιδιαίτερη νότα σε κάθε παράστασή μας! Σας περιμένουμε...

Σχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.