Δελτίο τύπου εξέδωσε το γραφείο τύπου του Δήμου Τήνου αναφορικά με τις πρόσφατες εξελίξεις σχετικά με την Διοικούσα Επιτροπή του Πανελλήνιου Ιερού Ιδρύματος Ευαγγελιστρίας Τήνου. 

Το δελτίο τύπου αναφέρει τα ακόλουθα:

Με άμεσες και δραστικές κινήσεις ο Δήμος Τήνου αποσόβησε τον κίνδυνο να μείνει ακέφαλο το Πανελλήνιο Ιερό Ίδρυμα Ευαγγελιστρίας Τήνου.

Η παρέμβαση του Δημάρχου στο Συμβούλιο της Επικρατείας και η δικαίωση των επιχειρημάτων του με την προσωρινή διαταγή του Ανωτάτου Δικαστηρίου διασφαλίζει τη συνέχιση άσκησης της διοίκησης από τη σημερινή Διοικούσα Επιτροπή του Ιδρύματος, αποδεχόμενη και τη γνωμοδότηση του καθηγητή Αλιβιζάτου, την οποία η δημοτική αρχή είχε παραγγείλει.

Σε δήλωση του ο κ. Γιάννης Σιώτος υπογράμμισε το πανηγυρικό χαρακτήρα αυτής της εξέλιξης «που προήλθε από τα άμεσα αντανακλαστικά της δημοτικής αρχής και δικαιώνει τους αγώνες του τηνιακού λαού για την διαφύλαξη των παρακαταθηκών των προγόνων μας».

Και κατέληξε: «Η προσωρινή διαταγή του Συμβουλίου της Επικρατείας σε συνέχεια της γνωμοδότησης του καθηγητή Αλιβιζάτου, την οποία άμεσα φροντίσαμε να προωθήσουμε στο ΠΙΙΕΤ, στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση και το Υπουργείο, δεν αφήνει, πλέον, το παραμικρό περιθώριο ακυβερνησίας στο Ίδρυμα που μπορεί απρόσκοπτα να διοικείται επί των τρεχουσών υποθέσεων.

Αυτό υποστηρίξαμε από την πρώτη στιγμή και προς αυτή τη κατεύθυνση αγωνιστήκαμε, ακολουθώντας τις νόμιμες οδούς χωρίς άσκοπές τυμπανοκρουσίες. Προσωπικά θεωρώ ότι σήμερα τελέστηκε μνημόσυνο στη μνήμη του πολιτικού μου πατέρα Σίμου Ορφανού, από τον οποίο διδάχθηκα ότι ‘όταν η συνέχεια γίνεται ζόρικη οι ζόρικοι συνεχίζουν’».

Σχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.