Στο πολιτικό λεξιλόγιο των τελευταίων δεκαετιών, έχει επικρατήσει το όνομα "Μαυρογιαλούρος". Κακώς όμως διότι αυτός, κατά την αγαπημένη ταινία, έστω και καθυστερημένα, αντιλήφθηκε το πώς λειτουργούσε το σάπιο πολιτικό σύστημα, τοκατήγγειλε, ένοιωσε αδύναμος να το νικήσει κι αποχώρησε... Αυτά που συμβαίνουν με το θράσος του Δημάρχου Τήνου που εμπαίζει ασύστολα κάθε συμπολίτη μας, παραπέμπουν μάλλον στον "Γκρούεζα" της αυτής ταινίας.

Διαβάζουμε σε δελτίο τύπου: "Με άμεσες και δραστικές κινήσεις ο Δήμος Τήνου αποσόβησε τον κίνδυνο να μείνει ακέφαλο το Πανελλήνιο Ιερό Ίδρυμα Ευαγγελιστρίας Τήνου".

Καμία κίνηση από τον Δήμο Τήνου. Επί αιτήσεως αναστολής εκτέλεσης μελών της ΔΕ του ΠΙΙΕΤ, προέκυψε η προσωρινή διαταγή του ΣτΕ, που δίνει το δικαίωμα στην σημερινή ΔΕ να ασκεί διοίκηση μέχρι την έκδοση απόφασης.

Διαβάζουμε για την περιβόητη "γνωμάτευση Αλιβιζάτου"

Δεν έπαιξε τον παραμικρό ρόλο στην έκδοση της Προσωρινής διαταγής. Ούτε την αποδέχθηκε το ΣτΕ ούτε καν την διάβασε. Πρόκειται για τον κ. καθηγητή που περιμένουμε εδώ και δύο χρόνια για να ενημερώσει το Δημοτικό Συμβούλιο.

Διαβάζουμε και τη δήλωση του Δημάρχου.

Είναι για γέλια και για κλάματα.
Η τραγική αντίφαση του νόμου ήταν γνωστή μήνες τώρα και τα αντανακλαστικά του Δήμου μόνο ως ειρωνεία μπορούν να εκληφθούν.
Επαναλαμβάνω, η προσωρινή διαταγή του ΣτΕ δεν είχε καμία σχέση με την γνωμοδότηση Αλιβιζάτου.

Το σχόλιο αυτό δεν έχει σχέση με την πολύπαθη δικαστική περιπέτεια του ΠΙΙΕΤ, άλλη μία από τις δεκάδες στην πορεία της 200 ετών ζωής του.

Έχει σχέση με τον απίστευτο κυνισμό του Δημάρχου Τήνου, που πολύ γρήγορα απέδειξε ότι δεν έχει τίποτα μα τίποτα κοινό με τον πολιτικό του "πατέρα".

Για μια υπόθεση που αντί πανηγυρισμών χρειαζόταν περίσκεψη ιδίως γιατί μέσα στα "επινίκια" υποτιμήθηκεή ξεχάστηκε το σοβαρό αυτό ζήτημα, προσπαθεί να πείσει τους συμπατριώτες μας ότι έσωσε άλλη μια φορά το ΠΙΙΕΤ! Κι όλα αυτά χωρίς την παραμικρή ανάμιξη του Δήμου στην υπόθεση, που άνοιξε με πρωτοβουλία της ΔΕ.

Για την ιστορία, το υπόμνημα του Δήμου κατατέθηκε στο ΣτΕ την 4-7-2018 και η Προσωρινή Διαταγή του Δικαστηρίου είχε ήδη εκδοθεί από την 3-7-2018.
Στο μνημόσυνο οι άνθρωποι βαδίζουν σοφότεροι και ταπεινότεροι. Λυπούμαστε ειλικρινά για το "μνημόσυνο", που βασίστηκε στο χονδροειδές ψέμα και την ενσυνείδητη παραπληροφόρηση κι αναρωτιόμαστε που θα σταματήσει ο κατήφορος. Κύριοι Συνάδελφοι της πλειοψηφίας το δελτίο τύπου αντιπροσωπεύει και εσάς;

Υ.Γ. Όσο για το ποιος είναι «ζόρικος» το είδαμε στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού μας συμβουλίου περιμένοντας να ακούσουμε την τοποθέτηση του Δημάρχου σε συγκεκριμένο θέμα, ύστερα από τις συνεχείς εκκλήσεις τόσο της μειοψηφίας, όσο και του Εμπορικού Συλλόγου, αλλά και των πολλών πολιτών που βρέθηκαν εκεί.


Τήνος Τολμάμε Μαζί

Σχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.