Από την αρχή της δύσκολης για το ΠΙΙΕΤ περιόδου αποφασίσαμε ότι η χάραξη μιας πορείας ήπιας, χωρίς ενστάσεις και μακριά από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με γνώμονα το συμφέρον του ιδρύματος, θα μας οδηγούσε στο ξεπέρασμα της κρίσης και στην επαναφορά στην κανονικότητα.

Γι αυτό το λόγο, δεν προσφύγαμε στο ΣΤΕ και προσπαθήσαμε να λυθεί το θέμα με επιστολή εγγράφου προς τον Υπουργό Παιδείας. Το έγγραφο αυτό αν και στάλθηκε καθυστερημένα θα μας δικαίωνε. Προτείναμε να γίνει δεκτή γνωμοδότηση Αλιβιζάτου που γράφτηκε κατόπιν παραγγελίας του Δήμου Τήνου και εν τέλει υποστηρίξαμε ότι θα παραμείνουμε επί των επάλξεων του ΠΙΙΕΤ έστω και αν η παραμονή μας αυτή συνιστούσε κατά πολλούς παρανόμια.

Χαρήκαμε με την επιστροφή του ΠΙΙΕΤ στην ομαλή πορεία του και χαιρετήσαμε την δήλωση του Μητροπολίτη Προέδρου ότι σαν μια οικογένεια θα πορευτούμε στο μέλλον για το καλό του ιδρύματος.

Δεν αποδεχτήκαμε την ανταλλαγή επιστολών και δελτίων τύπου περί το ποιος βοήθησε περισσότερο ή λιγότερο στην προσπάθεια αυτή και για τον λόγο αυτό δεν προσυπογράψαμε κανένα από αυτά.

Πιστεύουμε ακράδαντα ότι η χάρη της Παναγίας μας, οδήγησε τα βήματα όλων μας προς την σωστή λύση.

Δεν διανοούμαστε ότι υπάρχει Τηνιακός που αγαπά την Παναγία μας λιγότερο ή περισσότερο από τον άλλο.

Πιστεύουμε ότι οι διαφωνίες μας θα σταματήσουν εδώ και όλοι μαζί θα πορευτούμε για την μεγάλη γιορτή. Για την διακοσαετία από την εύρεση της Αγίας Εικόνας.

Τέλος η παρούσα επιστολή συντάθηκε με αφορμή την πρόσφατη δημοσίευση που υπογράφετε από τον Αντιπρόεδρο του ΠΙΙΕΤ τα οποία δεν συμψηφίζουμε και ούτε συνυπογράφουμε.

ΟΙ ΥΠΟΓΡΑΦΟΝΤΕΣ

ΒΕΡΣΑΛΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
ΚΟΝΤΟΦΡΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΜΙΝΑΡΔΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΗΣ ΜΑΝΟΛΗΣ
ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ
ΤΑΚΤΙΚΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΟΥΣΑΣ ΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

Σχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.