Έλλη Γρίβα και Μαριλία Κολυμπίρη: Αναρχία και Αναγέννηση, ποια έρχεται πρώτη;

Δύο γυναίκες
διαφορετικών γενεών χρησιμοποιούν έντονα χρώματα
για να εμπλακούν σε μία προκλητική συζήτηση (...)
Οι καλλιτέχνιδες σε ενθαρρύνουν να αναρωτηθείς:
Τι καθοδηγεί και τι ακολουθεί;Λίγα χρόνια για την Μαριλία Κολυμπίρη

Η Μαριλία Κολυμπίρη (γενν.1993) είναι απόφοιτη της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών της Αθήνας από το εργαστήριο ζωγραφικής του Πάνου Χαραλάμπους. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Η πρώτη της ατομική έκθεση «Upside Down» έλαβε χώρα στη Gallery Alibi, στου Ψυρρή. Έχει συμμετάσχει σε πληθώρα ομαδικών εκθέσεων ανάμεσα στις οποίες: η έκθεση «Green Room» στα πλαίσια του festival Back to Athens (2018) , η ομαδική έκθεση της Α.Σ.Κ.Τ. σε συνεργασία με τη Σχολή Καλών Τεχνών της Πολωνίας (2018), υλοποίησε τοιχογραφία μεγάλου μεγέθους στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντικής Αιμοδοσίας (2018), σε ομαδική έκθεση της Gallery Alibi (2018), στην έκθεση «Juvenoia» του Ίδρυματος Μιχάλης Κακογιάννης (2017), στην έκθεση «Γενεές» στα πλαίσια της ομαδικής έκθεσης 13 διαφορετικών γενεών (2017), στο «Μικρό Αντικείμενο» στον Ιανό (2017), στο Νefele Festival, στο 1o Φεστιβάλ Τέχνης και Ψυχικής Υγείας του Μουσείου Μπουζιάνη (2016), στην έκθεση Αόρατες Κυβερνήσεις:η «Γνώση ως κατάσταση εαυτού» , στο Circuits and Currents (2015), στην 7η Μπιενάλε Φοιτητών των Σχολών Καλών Τεχνών της Ελλάδας στο Ίδρυμα Β& Μ Θεοχαράκη, σε έκθεση γα τον ραδιοφωνικό σταθμό Popplie στο Six Dogs (2013), καθώς και στην ομαδική έκθεση «Art for All» στα πλαίσια του Φεστιβάλ του Μεγάρου Γκύζη στη Σαντορίνη(2013).


Λίγα λόγια για την Έλλη Γρίβα

Η Έλλη Γρίβα φοιτά στη Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης για δύο χρόνια (1990-1992). Το 1994 εισάγεται πρώτη με υποτροφία στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών Αθήνας.

Η ίδια αναφέρει για τον εαυτό της:Η τέχνη, είναι ο τρόπος µου να επικοινωνώ+ να συνδέοµαι, να αντλώ, να προσφέρω, να ονειρεύοµαι + να δηµιουργώ Κάτι-Καινούργιο. Γεννήθηκα στη Θεσσαλονίκη+εκεί έζησα µέχρι τα είκοσι. Με µπαµπα δικηγόρο, πέρασα στη Νοµική Θεσσαλονίκης, όπου φοίτησα 3 χρόνια+ χωρίς καµία τύψη, την εγκατέλειψα για την Τέχνη. Το 1994, πέρασα 1η µε υποτροφία στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών Αθήνας (Α.Σ.Κ.Τ)+ έτσι βρέθηκα στην Αθήνα. Εκ τότε, ζω εδώ. Όσο + αν µερικές φορές γκρινιάζω, την αγαπώ αυτή την πολη! Γιατι, αυτή η “Αναρχία”+η “Ασχήµια” της, είναι τόσο παρορµητική, που µε χωράει… Το 99 αποφοιτησα από την ΑΣΚΤ+από τότε Ζω+Νοιώθω+Δηµιουργώ κυρίως εδώ, αλλά +στο εξωτερικό. Η δουλειά µου , δεν είναι δουλειά. Είναι τα συναισθήµατα µου δοσµένα σε λέξεις+σε εικόνες. Αγαπώ τις λέξεις όσο +τις ζωγραφιές. Έχω στο ενεργητικό µου 2 ποιητικές συλλογές: ΤΑ : “49 ζωγραφισµένα ποιήµατα” + το: “11+-/. Μια Ιστορία Αγάπης στον Ενδιάµεσο Χρόνο” Έχω συνεργαστεί µε σηµαντικές γκαλερί, όπως, οι Νέες Μορφές+ο Αστρολάβος. Έχω συµµετασχει στην ΑRT ATHINA+σε πολλές οµαδικες εκθεσεις στην Ελλάδα+το εξωτερικό. Οι ατοµικες µου εκθέσεις είναι 15. Η Τέχνη για µενα, είναι ο βιωµατικός τρόπος ανάγνωσης+µεταµόρφωσης της πραγµατομικότητας. Παίρνω έναν χώρο+ τον µεταµορφώνω σε Κάτι Νέο. Σε Αυτό-Που-Εκείνη τη Στιγµή, έχω ανάγκη για να υπάρξω. Φτιάχνω ζω-γραφικά, περιβάλλοντα, µε την έννοια πως, µμετατρέπω σε Χώρο τα Αισθήµατα µου.

Soul Food (Γιαννούλη Χαλεπά, Χώρα, Τήνος)

Ώρες λειτουργίας
Καθημερινά 10:00-14:00 και 19:00-23:00

Επικοινωνία
e: info@experiencesoulfood.com
tel: +30 690 6185 155
f: @experiencesoulfood
i: experiencesoulfood

Σχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.