…τρύπωσε στην ψυχή μου όπως μπαίνει κανείς σε ανθισμένο κήπο...
...μ’ ένα σου βλέμμα οι πέτρες μετατρέπονται σε ρουμπίνια...

αποσπάσματα, Στον Κήπο του Αγαπημένου του Τζελαλεντίν Ρουμί

Μία φιλοξενία έξι καλλιτεχνών στο χωριό Βωλάξ με την φροντίδα του Αντώνη Βολανάκη και την συνέργεια των Νάντια Καλαρά, Χριστίνας Κατσάρη, Δημήτρη Μαρτίδη,Ορέστη Μαυρουδή και Αλέξη Φιδετζή θα πραγματώσει ένα ραντεβού στα τυφλά στον κήπο της επιθυμίας, ξεδιπλώνοντας μία ελεγεία στην αφέλεια της αγάπης.

Ο ερωτικός κήπος είναι το πλαίσιο του πρότζεκτ Volax Blind Date. Ο κήπος σημασιοδοτείται ως ένας ελκυστής, ο οποίος ενσαρκώνει μία ρομαντική διασταύρωση βλεμμάτων και επιθυμιών. Η συνάντηση με ένα έτερο σώμα διασχίζει την ενικότητα του εγώ και ανοίγει πεδία ετεροπροσδιορισμών, έστω και σε μικρές χρονικότητες.

Μπορούν οι ατομικότητες να ενωθούν με Αγάπη (έτσι ονομάζεται και το κοντινό στο Βωλάξ χωριό) έστω κι αν απομακρύνονται; Είναι δυνατόν, αυτές τις πέτρες του Βωλάξ, να τις έχει ρίξει ένα χέρι από τον ουρανό και να είναι τα ψίχουλα ενός Κοντορεβυθούλη, σημάδια επιστροφής στην αγάπη; Οι καλλιτέχνες θα ξανα-ερωτευθούν τα μονοπάτια και τις πέτρες και θα εκτεθούν τα έργα-διαδικασίες της φιλοξενίας τους στο Λαογραφικό Μουσείο και στο εργαστήρι καλαθοπλεκτικής του χωριού

Εγκαίνια έκθεσης: 11 Ιουλίου | 12 το πρωί, Χωριό Βωλάξ
Διάρκεια έκθεσης: 11 Ιουλίου - 31 Αυγούστου

Η συμμετοχή σε όλες τις δράσεις του ΚΙΝΟΝΟ είναι ελεύθερηΑντώνης Βολανάκης

Ο εικαστικός Αντώνης Βολανάκης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1976. Η πρακτική του αποτελεί αμάλγαμα συνέργειας μεταξύ ανθρωπίνων σχέσεων και αισθητικής, ποίησης και πολιτικής, καλών τεχνών και θεάτρου. Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο Τεχνών του Λονδίνου (University of Arts of London) αριστεύοντας στα Wimbledon College of Art BA (Hons) – από το οποίο παρέλαβε το πρώτο βραβείο όλης της σχολής, Central Saint Martins College of Art – Master of Arts και Alvar Aalto University, Helsinki.

Έχει δημιουργήσει γλυπτικές εγκαταστάσεις και περφόμανς, έχει σκηνοθετήσει, σκηνογραφήσει θέατρο, χορό και όπερα και έχει επιμεληθεί εκθέσεις και συνεργατικές πλατφόρμες ανάμεσα σε εικαστικούς, συγγραφείς, ποιητές, ερευνητές φιλοσοφίας και πρόσφυγες καλλιτέχνες. Η δουλειά του έχει παρουσιαστεί σε: Ηνωμένες Πολιτείες, Καναδά, Αγγλία, Ελλάδα, Σουηδία, Νορβηγία, Φιλανδία, Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία, Τσεχία στα: Kimmel Galleries και Dixon Place στην Νέα Υόρκη, Εθνικό Θέατρο Αγγλίας και Βασιλική Όπερα Κόβεντ Γκάρντεν και εργάστηκε δίπλα στον Στέφανο Λαζαρίδη στην Εθνική Όπερα της Αγγλία σε οκτώ παραγωγές στο Λονδίνο, Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, Πεδίο Δράσης Κόδρα στην Θεσσαλονίκη, Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών, Μουσείο Μπενάκη, Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, Εθνικό Θέατρο Ελλάδας, Εθνική Λυρική Σκηνή, Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, Ίδρυμα Κακογιάννη, Μπιενάλε Αθήνας.

Εχει λάβει υποτροφίες, βραβεία και διακρίσεις από θεσμούς όπως Arts and Humanities Research Board του Ηνωμένου Βασιλείου, University of Surrey, London Institute, Linbury Prize και από τα Ιδρύματα: Fulbright, Ωνάση, Α.Γ. Λεβέντη, Προποντίς, Σπυρόπουλος, και Β&Ε Γουλανδρή. Στην Ελλάδα από το 2004 έως και το 2012 δίδαξε στα τμήματα Θεατρικών Σπουδών Πανεπιστήμια Πελοποννήσου Ναύπλιο και στο Πανεπιστήμιο Πατρών καθώς και στο Κέντρο Εικαστικής Ψυχοθεραπείας/ Αθήνα. Από το 2012 ερευνά σε μεταπτυχιακό πρόγραμμα υπό την École Nationale Supérieure des Arts Décoratifs / Παρίσι και διδάσκει στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης / Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Τέχνη και Πολιτική, Tisch School of Arts/ NYU.

Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής

Σχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.