ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΤΗΝΟΥ
ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΛΙΜΑΝΙ, ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΥΣΤΕΡΝΙΩΝ (12-3 & 4:30-7:30)  ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ Ν. ΓΑΪΤΗ (πρώην ταχυδρομείου Πύργου 11-2 & 6-9)

«Αναφορά στον μπάρμπα Γιαννούλη»

Φέτος συμπληρώνονται 80 χρόνια από τον θάνατο του Γ. ΧΑΛΕΠΑ του μεγαλοφυή γλύπτη που σημάδεψε την ελληνική τέχνη του 20ου αιώνα, που συνεχίζει να μαγεύει τον κόσμο των τεχνών, με έργα που εισχωρούν στην ψυχή μας, που αναζητούν τον έρωτα, που εκφράζουν επιθυμίες, που απεικονίζουν τον θάνατο. Το πολύπλευρο έργο του αποτελείται με μυθολογικά έργα, ηθογραφικά, αλληγορικά με διαφορετικά στοιχεία, με πλαστικές αξίες, σκίτσα με άναρχες γραμμές.

Το Πνευματικό Κέντρο Πανόρμου «Γιαννούλης Χαλεπάς» του Δήμου Τήνου συνδιοργάνωσε με τον Σύλλογο Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών Τήνου  (ΣΚΕΤ Τήνου) τρεις εστίες ενδιαφέροντος προς τιμή του Γιαννούλη Χαλεπά.

Οι σύγχρονοι καλλιτέχνες (με 40 έργα) τιμούν την μνήμη του με σεβασμό, δέος, «τολμώντας» να εμπνευστούν από το έργο του.

Η 1η έκθεση λαμβάνει χώρα στο εσωτερικό λιμάνι της Τήνου  (εξωτερικός χώρος απέναντι από τις τράπεζες) με έκθεση (5) πέντε γλυπτικών  έργων που χαρακτηρίζονται από δυνατές γραμμικές φόρμες. .
η 2η στο χωριό Πύργος (γενέτειρα του καλλιτέχνη ), με έργα γλυπτικά, ζωγραφικά, φωτογραφικά, χαρακτικά, υφαντική, καθώς και στο υπόγειο του σπιτιού του Γ. Χαλεπά με video art.
ενώ η 3η  εικαστική δράση λαμβάνει  χώρα στο χωριό των Υστερνίων (Δημοτικό Σχολείο), με έργα γλυπτικά, ζωγραφικά, φωτογραφικά, χαρακτικά.

Τα εγκαίνια των εκθέσεων  πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 8 Ιουλίου 2018 στις 11:00 π.μ. στο Δημοτικό Σχολείο Υστερνίων , στις 12:00 στο χωριό Πύργος της Τήνου (αίθουσα Ν. Γαϊτη).

Στο τέλος της εικαστικής διαδρομής «η συνάντηση» των καλλιτεχνών και του κοινού έγινε  στο σπίτι του Γιαννούλη Χαλεπά.

Τιμώντας την μνήμη του μίλησε ο Δήμαρχος Τήνου κος Γιάννης Σιώτος και ο Ιστορικός τέχνης κος Μάνος Στεφανίδης.

Διάρκεια εκθέσεων:


8 Ιουλίου 2018 έως 31 Αυγούστου 2018
ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΤΗΝΟΥ
(ΣΚΕΤ ΤΗΝΟΥ)

Σχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.