Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τελέστηκε την Κυριακή 19 Αυγούστου στην περιοχή της Φανερωμένης Στενής, η εορτή της Μεταστάσεως της Θεοτόκου. Αποβραδίς τελέστηκε πανηγυρικός εσπερινός από τον Διάκονο Μάριο Φώσκολο, ενώ την Κυριακή το πρωί τελέστηκε η πανηγυρική Θεία Λειτουργία από τον εφημέριο της Ενορίας του Αγίου Νικολάου Χώρας Τήνου και Αγίου Αντωνίου Σμαρδακίτου π. Μάρκο Φώσκολο προς τιμή της Παναγίας, μαζί του συλλειτούργησε ο Διάκονος Μάριος Φώσκολος.

Πλήθος κόσμου έφθασε στο Προσκύνημα της Παναγίας είτε με τα πόδια, εκπληρώνοντας κάποιο τάμα, είτε με το αυτοκίνητό του. Κατάμεστος ο Ναός αλλά και οι γύρω χώροι του Προσκυνήματος. Προσκυνητές από την Τήνο και από την Αθήνα, κατέκλεισαν τους χώρους του Προσκυνήματος για να δοξάσουν, να ευχαριστήσουν αλλά και να εναποθέσουν τα προβλήματά τους στην Παναγία, την μητέρα όλων μας.

Τους ύμνους έψαλε όλο το εκκλησίασμα, ενώ αναγνώστες διάβασαν τα Βιβλικά κείμενα.

Στο κήρυγμα ο π. Μάρκος ο οποίος τόνισε την σημασία που έχει για τους Χριστιανούς η εορτή της Μεταστάσεως της Παναγίας και εξήγησε τα βιβλικά κείμενα που διαβάστηκαν στη Θεία Λειτουργία. 

δμφ
www.kantam.gr

Σχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.