Στον αύλειο χώρο προ του Ναού της Ευρέσεως σε ειδικά ευπρεπισμένη εξέδρα κατά το τοπικό εκκλησιαστικό έθος η τελευταία Παράκληση προς την Παναγία προηγηθέντος του προεορτίου Εσπερινού χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σύρου-Τήνου κ. Δωροθέου Β’ με τη συμμετοχή των Ιερέων του Ιερού Ιδρύματος.

Πλήθος πιστών παρηκολούθησε την Ιερά Παράκληση ενώ προηγουμένως η αγία Εικόνα λιτανευτικώς και με εκκλησιαστική τάξη με επικεφαλής την Φιλαρμονική του Ιερού Ιδρύματος διεκομίσθη από τον Πανίερο Ναό προς τον χώρο της τελέσεως της Ιεράς Ακολουθίας.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος στην ομιλία του αναφέρθηκε στο πρόσωπο της Παναγίας, αναφέρθηκε στην επίγεια ιστορική πορεία της, στην παρουσία της στη ζωή των ανθρώπων και στις θλίψεις και στις χαρές και ευχήθηκε στους προσκυνητές τους οποίους καλωσόρισε, ενώ έκανε αναφορά στα πρόσφατα γεγονότα των καταστροφικών πυρκαϊών στο λεκανοπέδιο της Αττικής και στους στρατιώτες που ακόμα δοκιμάζονται στην Αδριανούπολη.

Ειδική αναφορά, κατά την πλοκή του λόγου, έκανε στα πρόσωπα των συμμετεχόντων, του Μεγάλου Ευεργέτη της Ιεράς Μητροπόλεως και της Ιεράς Νήσου Τήνου πλοιοκτήτου κ. Αθανασίου Μαρτίνου και του Ενδοξωτάτου Αρχηγού του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναυάρχου Σταματίου Ράπτη.

Συμμετείχαν επίσης, ο Αντιπρόεδρος και τα μέλη της Διοικούσης Επιτροπής του Ιερού Ιδρύματος, ο Λιμενάρχης Τήνου, ο Αστυνομικός Διευθυντής Τήνου, ο Διευθυντής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Τήνου, ο επί τιμή Νομάρχης κ. Δημήτριος Μπάιλας, πιστοί από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό για τους οποίους έκανε ειδική αναφορά ο Μητροπολίτης ενώ ευχαρίστησε και τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο Β’ και τον Διευθυντή του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Εκκλησίας για την αναμετάδοση της Ιεράς Ακολουθίας σε όλο τον κόσμο.

Τους ύμνους απέδωσαν οι χοροί των Ιεροψαλτών του Πανιέρου Ναού υπό τη διεύθυνση του Πρωτοψάλτη κ. Στυλ. Κοντακιώτη.

Της εκκλησιαστικής τάξεως επεμελήθη ο Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Νήσου Πρωοτοπρ. Γεώργιος Φανερός.

Φωτογραφίες: Γεώργιος Πολυκανδρίτης, Δήμητρα Φανερο

Σχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.