Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η καλοκαιρινή εκδήλωσή του Πολιτιστικού Συλλόγου Καρυάς Τήνου, την Κυριακή 29 Ιουλίου στην πλατεία του χωριού μας, με θέμα «Με του Βοριά τα κύματα. Μαρτυρίες Τηνίων ναυτικών.»

Ομιλητές ήταν ο ιστορικός ερευνητής και συγγραφέας Κώστας Δανούσης και ο ιατρός και διαχειριστής της ιστοσελίδας arxipelagos.com Σίμος Μιχάλογλου. Οι απόμαχοι της θάλασσας Γιάννης Μαρκουΐζος, Γιάννης Σιώτος και Δημήτρης Αρτέμης, Πλοίαρχοι Ε.Ν., καθώς και ο Α ́ Μηχανικός Ε.Ν. Μάνθος Ποτήρης αφηγήθηκαν περιστατικά από τη ζωή τους στη θάλασσα.

Η εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στον αείμνηστο δήμαρχο Τήνου Σίμο Ορφανό, ενώ του απονεμήθηκαν τιμητικές διακρίσεις από το Σύλλογο Καρυάς και την εφημερίδα «Φωνή της Καρυάς», τις οποίες παρέλαβαν τα παιδιά του.

Η διοίκηση του συλλόγου μας ευχαριστεί όσους τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση και συγκεκριμένα: τον Έπαρχο Τήνου Ι. Γιαγιά, το Δήμαρχο Τήνου Ι. Σιώτο, την πρόεδρο δημοτ. συμβουλίου Ευγ. Αλοιμόνου, τους αντιδημάρχους, δημοτικούς και τακτικούς συμβούλους κκ Αναστασία Δεληγιάννη, Εμμ. Σώχο, Ευάγγ. Κορνάρο, Ιάκ. Απέργη, Παντ. Αρμάο, Κων/νο Ψάρρο και Ιάκ. Μαλακατέ, τον τ δήμαρχο Τήνου Σάββα Απέργη, τον τ έπαρχο Μάνθο Βίλλα, τους προέδρους Αδελφότητας Μαν. Σκαρή, Εταιρείας «Τέχνη και Λόγος» Αλέξ. Λεβαντή, Τριποτάμου Κάρ. Μεγκουλα, Φαλατάδου Μάρκο Απέργη, Μαρλά-Μαμάδου Ν. Χατζή, Μέσης Αργ. Μωραΐτη και τον τ πρόεδρο

της Αδελφότητας Ι. Παπαδημητρίου, καθώς και τον Καθολικό ιερέα ιστορικό- ερευνητή και συγγραφέα π Μάρκο Φώσκολο. Τις περισσότερες ευχαριστίες,

όμως, οφείλει στους πολυπληθείς φίλους του συλλόγου μας, οι οποίοι έδωσαν για μια ακόμα φορά ένα εντυπωσιακό παρών.

Το Δ.Σ.

Σχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.