Με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σύρου - Τήνου κ. Δωροθέου Β', ιερούργησε σήμερα στον Πανίερο Ναό της Ευαγγελιστρίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος Γ' επί τη Αποδόσει της εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου.

Τον θείον λόγον εκήρυξε ο Πανοσιολ. Αρχιμ. Επιφάνιος Αρβανίτης Πρωτοσύγκελος της Ι. Μητροπόλεως Ν. Ιωνίας και Φιλαδελφείας, ενώ συμμετείχαν στην Ιερά Ακολουθία πλειάς Ιερέων από διάφορες εκκλησιαστικές επαρχίες της Ελλάδος, ο Έπαρχος Τήνου, ο Αντιπρόεδρος και μέλη της Διοικούσης Επιτροπής του Ιερού Ιδρύματος, ο Λιμενάρχης Τήνου, ο Διοικητής του ΑΤ Τήνου, ο Διοικητής του Πυροσβεστικού Κλιμακίου και πλήθος προσκυνητών από όλη την Ελλάδα που κατακλύζει την Ιερά Νήσο για να προσκυνήσει το ιερό και θαυματουργό Εικόνισμα της Μεγαλόχαρης.

Ο Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος προ του πέρατος της Θ. Λειτουργίας ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο κ. Δωρόθεο για την ευλογία και Κανονική αδεία και τα φιλάδελφα αισθήματα αγάπης, τον Αρχιερατικό Επίτροπο της Ιεράς Νήσου Τήνου Πρωτοπρ. Γεώργιο Φανερό, τους Ιερείς, τον Έπαρχο Τήνου, τον Αντιπρόεδρο και τα μέλη της Διοικούσης Επιτροπής του ΠΙΙΕΤ, τους εκπροσώπους των Σωμάτων Ασφαλείας στην Τήνο, τους Ιεροψάλτες, τους Διακονητές και όλους τους αφανείς εργάτες όπως χαρακτηριστικά είπε που φροντίζουν για την απρόσκοπτη λειτουργία του Ιερού Ιδρύματος για την ανακούφιση των χιλιάδων προσκυνητών που συρρέουν καθημερινά στο νησί.

Τους ύμνους απέδωσαν οι χοροί του Πανιέρου Ναού υπό την διεύθυνση του Πρωτοψάλτη κ. Στυλ. Κοντακιώτη.

Της εκκλησιαστικής ευταξίας επεμελήθη ο Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Νήσου Πρωτοπρ. Γεώργιος Φανερός.

Φωτογραφίες: Γεώργιος Πολυκανδρίτης

Σχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.