Τα τελευταία 3 χρόνια με τα υπόλοιπα μελη της ΚΟΙΝΣΕΠ καλλονή κελιά, προσπαθήσαμε και θεωρώ εν μέρη, πως καταφέραμε να ενεργοποιήσουμε την οικολογική συνείδηση των συμπολιτών, αλλά κυρίως των παιδιών μας, που συμμετείχαν σε ανάλογες δράσεις ανακύκλωσης. Το γεγονός αυτό ήταν ένας ρυθμιστικός παράγοντας ώστε να επιχειρησουμε μια συνεργασία ( που ακόμη είναι στον αέρα βέβαια) με το δήμο Τήνου, προκειμένου να επεκταθεί η ανακύκλωση μέσω των τεσσάρων ρευμάτων σε ολόκληρο το νησί.

Η απόφαση του δημάρχου να ανακοινώσει πρόωρα την έναρξη της, (βλέπε φωτογράφηση με κάδους, με φόρμα εργασίας και άλλες τέτοιες κινήσεις εντυπωσιασμού) δίχως να προσμετρήσει τις συνέπειες μια ανώριμης απόφασης, ( δεν υπήρχε υπεύθυνος απο την πλευρα του δήμου, δεν υπήρχε η δυνατότητα συστηματικών δρομολογίων συλλογής), περισσότερο δημιούργησε πρόβλημα, παρά διευκόλυνε. Μπροστά λοιπόν στο κίνδυνο να μετατραπεί ο χώρος της ΚΟΙΝΣΕΠ σε ένα δεύτερο Κοσσίνι, καθώς είναι αναγκαία η επέκταση του και η προσθήκη νέων μηχανημάτων, βρίσκομαι στην δυσάρεστη θέση να ολοκληρώσω πρόωρα τη συμμετοχή μου στην ΚΟΙΝΣΕΠ Καλλονή Κελλια. Εύχομαι να μην αποδειχθεί πως η καθυστέρηση αυτή (περισσότερο από 5 μήνες) έκρυβε εν τέλει σκοπιμότητες!

 Η απόφαση αυτή, βασίζεται αποκλειστικά και μόνο στη διόγκωση του προβλήματος (αποθήκευσης και διαχείρισης των υλικών), παρά τις επίμονες συστάσεις μου όλο αυτό το διάστημα.

Με εκτίμηση 
Γιώργος Ζωταλης

Σχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.