Ολοκληρώνεται σήμερα το 30ο συνέδριο Κοινωνικής Παιδιατρικής στο νησί της Τήνου.  Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, του Πανελλήνιου Ιερού Ιδρύματος Ευαγγελιστρίας Τήνου και του Ιατρικού Συλλόγου Κυκλάδων καθώς και σε συνδιοργάνωση με τοπικούς πνευματικούς και πολιτιστικούς φορείς και ιδρύματα.

Το θέμα του 30ου Συνεδρίου «Υγεία, Παιδί, Τέχνη: Η Τέχνη και η Επιστήμη έχουν αλήθεια – αναζητείστε καταφύγιο εκεί» είχε ως επίκεντρο τη νέα γενιά, τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς της σε θέματα υγείας. Ειδικότερα, με δραστηριότητες και εκδηλώσεις, που πραγματοποιήθηκαν πριν, κατά και μετά το Συνέδριο, η Εταιρία προσπάθησε να συμβάλει στην ανάπτυξη δικτύων στην τοπική κοινωνία για την προάσπιση της ψυχοσωματικής υγείας παιδιών και εφήβων προτρέποντας στην ενασχόληση με την επιστήμη και την τέχνη.

Πραγματοποιήθηκαν σειρά βιωματικών σεμιναρίων και εκδηλώσεων στο Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού. Στο Κέντρο Υγείας διεξήχθησαν εξετάσεις του παιδικού πληθυσμού της Τήνου. Τέλος, σήμερα, Κυριακή έγινε επίσκεψη στο χωριό του Πύργου όπου ξεναγήθηκαν οι ενδιαφερόμενοι σε εργαστήρια Γλυπτικής με καλλιτέχνες της Έξω Μεριάς.

Θα επανέλθουμε με νεότερη ανάρτηση επί του θέματος

Σχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.