Το 30ο Συνέδριο της Ελληνικής Εταιρίας Κοινωνικής Παιδιατρικής και Προαγωγής της Υγείας συνεχίζει τη δεύτερη ημέρα του στο Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού μετά την ιδιαίτερα επιτυχημένη έναρξή του εχθές.

Οι ομιλίες έχουν ξεκινήσει από το πρωί με τον Επ. Καθηγητή Μαιευτικής-Γυναικολογίας, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, κο Θωμά Βρεκούση, να αναφέρει ότι ο καρκίνος στην εγκυμοσύνη αποτελεί την απόλυτη σύγκρουση μεταξύ ελπίδας κ φόβου της γυναίκας που φοβάται για τη ζωή της αλλά μένει έγκυος γιατί νοιώθει ανάγκη να διαιωνιστεί, τους ομιλητές παιδοογκολόγους-αιματολόγους να παρουσιάζουν τις νεότερες εξελίξεις.

Το συνέδριο συνεχίστηκε με ομιλίες επάνω στην διαχείριση του χρόνιου πόνου, τα νεοπλασματικά νοσήματα και τις διαταραχές πήξης. Έντονη προσοχή δίνεται στην ψυχοσύνθεση του παιδιού και του εφήβου, καθώς και στη σημασία της έκφρασης τους μέσα από τις τέχνες και την πνευματικότητα. Στο πλαίσιο των επιστημονικών διαλέξεων πραγματοποιούνται καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, ενώ η ημέρα θα τελειώσει με την τελετή έναρξης, όπου η κυρία Πετρίδου θα καλωσορίσει τους προσκεκλημένους και τους ομιλητές.

Σας περιμένουμε να παρακολουθήσετε το υπόλοιπο πρόγραμμα της Παρασκευής που πλαισιώνεται τόσο από επιστημονικά θέματα όσο και από καλλιτεχνικές εκδηλώσεις.

Θα χαρούμε να σας δούμε στο ΙΤΗΠ!

Σχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.