Με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, ο δήμαρχος Τήνου Γιάννης Σιώτος τοποθετήθηκε σε θέματα που αφορούν την παιδεία μέσα από το Τήνος Today. Μεταξύ άλλων δήλωσε πως: «Η παιδεία είναι υψηλή προτεραιότητα για εμένα και την ομάδα μας. Γιατί πιστεύω αυτό που είπε ο Κοραής «Πολιτεία που δεν έχει σαν βάση της την παιδεία είναι οικοδομή πάνω στην άμμο». 

ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ - ΣΥΝΤΗΡΗΣΕΙΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

«17 Δεκεμβρίου εκλέχτηκα ως νέος δήμαρχος Τήνου. 19 Δεκεμβρίου συναντήθηκα στο Δήμο Τήνου με τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κο Χατζημάρκο, τον Αντιπεριφερειάρχη και τον Έπαρχο του νησιού και ζήτησα μια γενναία χρηματοδότηση για τα σχολεία μας. Όραμα μου είναι τα σχολικά συγκροτήματα μας να είναι αισθητικά βελτιωμένα, λειτουργικά και κυρίως ασφαλή αλλά αυτό δεν πρέπει να γίνει ερασιτεχνικά ούτε επιπόλαια για να "φανούμε" πρέπει να γίνει μεθοδικά και οργανωμένα. Από την στιγμή που εγκρίθηκε η χρηματοδότηση αμέσως έδωσα εντολή στη Τεχνική Υπηρεσία να προχωρήσει στη σύνταξη μελετών.  1η Φεβρουαρίου ήρθε στο Δημοτικό Συμβούλιο και εγκρίθηκε η προγραμματική σύμβαση με τη Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.  18 Μαΐου υπογράφτηκε η σύμβαση. 

Ο λόγος για τα σχολεία του 1ου και 2ου Δημοτικού Σχολείου και του 1ου και 2ου Νηπιαγωγείου. 

Σε ερώτηση μας γιατί είναι έξω το Γυμνάσιο Τήνου ο κος δήμαρχος μας ενημέρωσε τα ακόλουθα: «Γιατί το Γυμνάσιο ήταν ιδιοκτησία του Π.Ι.Ι.Ε.Τήνου για να μπορούμε το σχολείο να το υπαγάγουμε σε προγράμματα και να διεκδικήσουμε με αξιώσεις χρηματοδοτήσεις έπρεπε να ήταν ιδιοκτησία του Δήμου Τήνου ή τουλάχιστον να είναι στη χρήση μας και τουλάχιστον 15 έτη. Έτσι, αιτηθήκαμε στο Π.Ι.Ι.Ε.Τήνου και πρόσφατα εγκρίθηκε και αναμένεται η υπογραφή χρησιδάνειο τουλάχιστον 15 ετών με το Γυμνάσιο ώστε να μπορούμε να το υπαγάγουμε σε διάφορα προγράμματα και να ζητήσουμε χρηματοδοτήσεις».

Τέλος, να αναφέρουμε σε αυτό το σημείο και την χρηματοδότηση για την επισκευή, συντήρηση σχολικών κτιρίων Πύργου Τήνου. (διαβάστε περισσότερα εδώ).


ΣΥΜΒΑΣΗ ΜΕ ΤΟ ΜΕΤΣΟΒΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ

Παράλληλα έχουμε συμφωνήσει και αναμένεται η υπογραφή προγραμματικής σύμβασης με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο ώστε να επιθεώρηση τα σχολεία να εντοπίσει τυχόν κτιριακές ατέλειες η πλημμέλειες κυρίως για τα Λύκεια Τήνου και να προχωρήσουμε αργότερα με αξιώσεις να ζητήσουμε χρηματοδοτήσεις. 

Πολλά σχολεία μας έχουν αυθαιρεσίες με αποτέλεσμα να μην μπορούν να υπαχθούν σε χρηματοδοτήσεις άρα θα πρέπει να θεραπεύσουμε αυτές τις αυθαιρεσίες. Δυστυχώς, η τεχνική υπηρεσία του Δήμου Τήνου δεν έχει αυτή την εξειδίκευση γιατί θέλει ειδικούς που ασχολούνται με τη στατικότητα των κτηρίων και είναι ένα άλλο ζήτημα που έρχεται να θεραπεύσει η προγραμματική σύμβαση που συνάπτουμε με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.

«ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΚΟΠΗ ΣΕ ΟΤΙ ΖΗΤΗΣΑΝ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ»

Ότι έχει ζητηθεί από τις σχολικές μονάδες σε υλικό ο δήμος τα έχει δώσει. Να σημειώσουμε πως σε όλα τα δημοτικά σχολεία θα δοθούν διαδραστικοί πίνακες για να είναι τα παιδιά κοντά στη σύγχρονη εποχή μαζί με προτζέκτορες. 

Παράλληλα ότι αθλητικό υλικό έχει ζητηθεί από τους γυμναστές των σχολείων δεν έγινε καμία περικοπή και δρομολογούνται εξελίξεις για να τα προμηθευτούν. Τέλος να αναφέρω πως στο Λύκειο Τήνου θα τοποθετηθούν μπασκέτες ολυμπιακού τύπου για τη βελτίωση του γηπέδου.

Κλείνοντας, ο δήμαρχος Τήνου Γιάννης Σιώτος ανέφερε: «Κοιτάμε τα πράγματα πολύπλευρα, δομημένα, οργανωμένα δεν κάνουμε επιπολαιότητες δεν κάνουμε ερασιτεχνισμούς γιατί πραγματικά όραμα μας είναι σχολική συγκροτήματα λειτουργικά, ασφαλή και φυσικά αισθητικά βελτιωμένα».

Σχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.