Με ενημερωτικό κείμενο δημοσιεύει μέσα από το Τήνος Today ο Σύλλογος Φίλων του Πρασίνου Τήνου όπου εκτός τις δράσεις που πραγματοποιεί, κάνει και ανοικτό κάλεσμα για την οικονομική ενίσχυση του. Αναφέρει το κείμενο. 

Ο Σύλλογος «Οι Φίλοι του Πρασίνου» προσφέρει διαχρονικά από την ίδρυσή του το 1975 μέχρι και σήμερα, τις υπηρεσίες του στο νησί μας.

Δενδροφυτεύουμε τις παραλίες και όλους τους δημόσιους χώρους με στόχο την αύξηση του πρασίνου στο νησί μας.

Προστατεύουμε την πολιτιστική κληρονομιά μας.
Αναπαλαιώσαμε ήδη 148 περιστεριώνες, φτιάχνουμε τα ξυνάρια, τα αλώνια, τις ξερολιθιές κλπ. συμβάλλοντας στην ανάδειξη της κληρονομιάς μας στους επισκέπτες της Τήνου.


Φτιάξαμε μέχρι σήμερα 50 μικροφράγματα εμπλουτισμού των υδροφορέων του νησιού μας, στην κοίτη των χειμάρρωντης Αγίας Τριάδας Γύρλας, του Σγαλάδου, της Αγίας Βαρβάρας, συμβάλλοντας στην ανανέωση των υπόγειων νερών.

Παράγουμε χιλιάδες νεαρά δενδρύλλια κάθε χρόνο στο φυτώριο του Συλλόγου μας, τα οποία προσφέρουμε σε όλους τους φορείς για την ευαισθητοποίηση των Τηνίων στο θέμα των δενδροφυτεύσεων και της προστασίας του περιβάλλοντος.

Περιβαλλοντική Εκπαίδευση:
Περισσότεροι από 500 μαθητές επισκέπτονται το φυτώριο του Συλλόγου μας κάθε χρόνο. Στο φυτώριο του Συλλόγου μας, προσφέρουμε ευκαιρίες στους μαθητές των σχολείων για βιωματική εκπαίδευση.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες:

  • Ξεναγούνται στους διάφορους χώρους του φυτωρίου, όπως το δικτυοκήπιο, το θερμοκήπιο της χαρουπιάς, τα υπαίθρια παρτέρια κλπ.
  • Έρχονται σε επαφή με τη γη, τα γεωργικά εργαλεία και τα αγροτικά μηχανήματα
  • Αναγνωρίζουν τους διάφορους σπόρους, μικροσκοπικούς σπόρους ,μεγαλύτερους και πολύ μεγάλους σπόρους.
  • Εκπαιδεύονται στο φύτεμα των σπόρων και παρακολουθούν την βλάστηση τους.
  • Μαθαίνουν στην πράξη για τον αγενή πολλαπλασιασμό των φυτών και εκπαιδεύονται στο να φυτεύουν μοσχεύματα, βολβούς διαφόρων δένδρων και θάμνων όπως αλμύρια, λεύκες, βουκαμβίλιες ,αμπέλια κλπ
  • Μαθαίνουν να εξημερώνουν άγρια δένδρα, εμβολιασμοί.
Τον Οκτώβριο κάθε έτους, ξεκινάμε τον αγώνα για τη νέα παραγωγή δενδρυλλίων, προμηθευόμαστε φυτοχώματα, λιπάσματα, κοσκινίζουμε χώμα, και προσλαμβάνουμε  εργάτες για τις δενδροφυτεύσεις του νέου έτους.

Συμπατριώτες και Συμπατριώτισσες

Γίνεται φανερό ότι για να πετύχουμε τους στόχους μας, χρειαζόμαστε την άμεση οικονομική στήριξή σας και για την περίοδο 2018-2019.

Επειδή όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε πιο όμορφο το νησί μας και ότι ΤΟ ΛΙΓΟ ΤΩΝ ΠΟΛΛΩΝ ΗΤΑΝ ΠΑΝΤΟΤΕ Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ

Σας παρακαλούμε να καταθέστε τον οβολό σας, στους λογαριασμούς του Συλλόγου ή στον Ταμία του Συλλόγου .

Εθνική Τράπεζα :476/296104-04
Τράπεζα Πειραιώς :6364-010097-651
Ταμίας του Συλλόγου: Σωτήριος Σπανός κιν. 6977505894

Σχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.