Με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σύρου - Τήνου κ. Δωροθέου Β', με κατάνυξη αλλά και μεγαλοπρέπεια εορτάσθηκε η Ύψωση του Τιμίου Σταυρού στον Πανίερο Ναό της Ευαγγελιστρίας στην Ιερά Νήσο Τήνο, ενώ χιλιάδες προσκυνητών από όλη την Ελλάδα και από το εξωτερικό συνεχίζουν να συρρέουν περιμένοντας υπομονετικά να προσκυνήσουν την Ιερά Εικόνα της Μεγαλόχαρης.

Την παραμονή τελέσθηκε ο Μέγας Εόρτιος Εσπερινός και την κυριώνυμο ημέρα ο Όρθρος και η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία και η τελετή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού υπό των Ιερέων και Διακόνων του Ιερού Ιδρύματος και με τη συμμετοχή του Αντιπροέδρου και μελών της Διοικούσης Επιτροπής του ΠΙΙΕΤ, του Λιμενάρχη Τήνου, του Προϊσταμένου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, του Υποδιοικητού του ΑΤ Τήνου, Προέδρων Συλλόγων και Φορέων, Διευθυντών, Καθηγητών, Μαθητών και Μαθητριών Σχολείων της πόλεως Τήνου.

Ο Αρχιερατικός Επίτροπος της ιεράς νήσου Τήνου Πρωτοπρ. Γεώργιος Φανερός μετέφερε τις εόρτιες ευχές και ευλογίες του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου Β΄.

Τους εόρτιους ύμνους απέδωσαν οι χοροί των Ιεροψαλτών του Ιερού Ιδρύματος υπό τη διεύθυνση του Πρωτοψάλτη κ. Στυλ. Κοντακιώτη.

Στο τέλος της Ακολουθίας διενεμήθη ο ευλογημένος βασιλικός στους πολυπληθείς προσκυνητές.

Φωτογραφίες: Γεώργιος Πολυκανδρίτης.

Σχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.