Δεκατέσσερα χειροποίητα πουλόβερ πλεγμένα από κυρίες της Τήνου (μέλη του Συλλόγου Γυναικών και του ΚΑΠΗ) θα εκτεθούν προσεχώς στη Νίκαια της Γαλλίας, καθώς και στο πασίγνωστο κατάστημα “Γκαλλερύ Λαφαγιέτ” στο Παρίσι. Στη συνέχεια, τα εν λόγω αντιπροσωπευτικά δείγματα της πλεκτικής παράδοσης και της οικιακής οικονομίας της Τήνου θα διατεθούν προς πώληση μέσω του διαδικτύου.

Η προώθησή τους περιλαμβάνεται σε σχέδιο των γαλλίδων Αλέξια Τρονέ και Καρολύν Περντύ για τη διεθνή προβολή μιας μόδας βασισμένης στην ενδυματολογική κουλτούρα χωρών της ανατολικής Μεσογείου (Μαρόκο, Τυνησίας, Λιβάνου, Τουρκίας).

Ως μέσο για την επίτευξη του στόχου τους, οι δύο κυρίες χρησιμοποιούν την δημιουργία και την προώθηση μιας περιορισμένης συλλογής ρούχων και ειδών ένδυσης που θα προέρχονται από τις προαναφερόμενες χώρες και θα έχουν ιδιαίτερα τοπικά χαρακτηριστικά.


Η εφαρμογή του σχεδίου ξεκινά από την Ελλάδα, με “εκπρόσωπό” της την Τήνο. Οι γαλλίδες φίλες του νησιού συμφώνησαν τον προηγούμενο Μάιο με τον Σύλλογο και τα ΚΑΠΗ – μέλη τους να φτιάξουν τα πουλόβερ που θα εκτεθούν στη Γαλλία.


Με αφορμή το εν λόγω πρότζεκτ, ο τηλεοπτικός σταθμός Alpha και η εκπομπή της Ναταλίας Γερμανού “Καλύτερα δεν γίνεται” συνδέθηκαν χθες Κυριακή με τα Γραφεία του Συλλόγου Γυναικών ενώ σήμερα οι γυναίκες φιλοξενήθηκαν στο πρωινό του τηλεοπτικού σταθμού ΑΝΤ1 με την Φαίη Σκορδά.

με πληροφορίες από www.aigaio365.gr


Σχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.