Ενημερωτική ανακοίνωση εξέδωσε ο Σύλλογος Φίλων του Πρασίνου Τήνου σχετικά με τη νέα αναδασωσιτική περίοδο. Έτσι, ο δραστήριο αυτός σύλλογος αναφέρει τα ακόλουθα:

Αγαπητά μας μέλη, φίλοι του Συλλόγου μας

Σας γνωρίζουμε ότι στο φυτώριό μας ήδη έχουμε στη διάθεσή σας, 2000 δενδρύλλια χαρουπιάς που είναι έτοιμα για μεταφύτευση στην οριστική θέση τους. Σας παρακαλούμε να συμβάλλετε στη διάδοση της χαρουπιάς στο νησί μας.

->  Η χαρουπιά είναι ένα πανέμορφο αειθαλές καλλωπιστικό δένδρο . Αναπτύσσεται στις ξερικές περιοχές όπως είναι τα Κυκλαδονήσια και η Τήνος μας. Δεν έχει ανάγκη από νερό και φυτρώνει σε φτωχά εδάφη.

-> Η χαρουπιά όμως είναι και ένα πολύτιμο καρποφόρο δένδρο του οποίου οι καρποί (χαρούπια, ξυλοκέρατα, κουντουρούδια κλπ) αξιοποιούνται: είτε ως κτηνοτροφή για του χοίρους, τα κουνέλια, τα μοσχάρια, τα άλογα κλπ, είτε μετά από επεξεργασία για την παραγωγή χαρουπάλευρου, παξιμαδιών, γλυκών, χαρουπόμελου κλπ.

-> Βοηθήστε στην ποιοτική αναβάθμιση των δενδροφυτεύσεων

-> Αν φυτέψουμε μια χαρουπιά ο καθένας μας, θα έχουμε κάνει την μεγαλύτερη
επανάσταση για την αύξηση του πρασίνου στο νησί μας.

-> Πάρτε μια χαρουπιά από το φυτώριό μας και παραχώστε την σε ένα λακουβάκι με λίγο νερό, τώρα το ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ και η χαρουπιά θα βρει το δρόμο της το χειμώνα.

Σχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.