Με εξαιρετική επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι δύο προγραμματισμένες, από την Αδελφότητα των εν Αθήναις Τηνίων, πολιτιστικές εκδηλώσεις στη Τήνο. Την Παρασκευή 07.09.2018 στο χωριό Κάμπος, σε αγαστή συνεργασία με Πολιτιστικό Σύλλογο Κάμπου, διοργανώθηκε η επιστημονική ημερίδα, «Οι δρόμοι του μελιού», την οποία προλόγισε ο καθηγητής Βιοστατιστικής-Επιδημιολογίας της Διατροφής, Αναπληρωτής Πρύτανης του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου κ Δημοσθένης Παναγιωτάκος. Μίλησαν διεξοδικά και αναφέρθηκαν στις ωφέλειες, την ιστορία του μελιού αλλά και την Τηνιακή μελισσοκομία, ειδικοί επιστήμονες και ερευνητές, κ.κ Μάνθος Βίλλας, Γεωπόνος, Αλέξανδρος Κολόμπο, ηλεκτρονικός μηχανικός- ερευνητής, Αλεξάνδρα Φωσκόλου, κλινική διατροφολόγος, Msc,Phd(c), και Κώστας Δανούσης, ιστορικός ερευνητής-συγγραφέας .

Σε ρόλο συντονιστή της εκδήλωσης ο π. Μάρκος Φώσκολος.

Στη συνέχεια την Κυριακή 09.09.2018 στο Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού και σε δημιουργική συνεργασία με Ι.ΤΗ.Π και το Πνευματικό Κέντρο Πανόρμου, είχαμε τη χαρά να παρουσιάσουμε στο κοινό της Τήνου, στο πλαίσιο εορτασμού της συμπλήρωσης των 80 χρόνων από το θάνατο του τραγικού καλλιτέχνη Γιαννούλη Χαλεπά, το βιβλίο του κ. Κώστα Δανούση «Ο Χαλεπάς μας. Γιαννούλης Χαλεπάς και η κοινωνία της Τήνου», το οποίο εκδόθηκε από το ιστορικό μας σωματείο. Μέσα από τις σελίδες του βιβλίου αναδεικνύεται ο ρόλος της Τηνιακής κοινωνίας σε θεσμικό και συλλογικό επίπεδο και την προσπάθεια της να ανακουφίσει τη δοκιμασία του μεγάλου δημιουργού, να διασώσει και να αναδείξει το έργο του και να τιμήσει τη μνήμη του. Ακόμη προβάλλονται και αναδεικνύονται οι προσπάθειες των Τηνιακών για τον Γιαννούλη Χαλεπά κατά τη διάρκεια της ζωής του, αλλά και μετά τον θάνατο του.

Στην αρχή της εκδήλωσης ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης Κύριλος Κονταξής διάβασε μήνυμα του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Σύρου & Τήνου Δωροθέου Β’ . Χαιρέτισαν την εκδήλωση ο Πρόεδρος του Ι.ΤΗ.Π κ. Βαγγέλης Γκίζης, ο Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Πανόρμου και Αντιδήμαρχος κ. Μανώλης Σώχος και ο Πρόεδρος του Δ.Σ της Αδελφότητας κ.Μανώλης Σκαρής.

Για το βιβλίο μίλησαν οι κ.κ Βασίλης Κολλάρος, Διδάκτορας Ιστορίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, ο Νίκος Γκίζης ΕΑΠ-Ανθρωπιστικές επιστήμες και ο συγγραφέας. Την επιμέλεια και το συντονισμό της εκδήλωσης είχε η κ. Μαρία Σικ, Δικηγόρος. Μετά το πέρας της εκδήλωσης το υπό παρουσίαση βιβλίο διανεμήθηκε δωρεάν.

Η Αδελφότητα των Τηνίων επιθυμεί να εκφράσει τις θερμές της ευχαριστίες προς το πολυπληθές κοινό, που μας τίμησε με τη παρουσία του σε αμφότερες τις εκδηλώσεις μας, καθώς επίσης, ευχαριστίες προς τους συνδιαργανωτές για τη θερμή φιλοξενία και τη συνεργασία τους.


Σχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.