Εγκαίνια Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2018 στις 20.00

Σύμβολα και εικόνες από την παιδική μας ηλικία, pop και street art, από τις 15/9 μέχρι τις 30/9 στο Soul Food.

Κοιτώντας ένα έργο τέχνης ψάχνουμε να συνθέσουμε τα κομμάτια του και να το κατανοήσουμε. Ακολουθούμε μια συγκεκριμένη μαθηματική διαδικασία, ώστε να δούμε την αλήθεια του. Συνήθως προσπαθούμε να καταλάβουμε το τι θέλει να εκφράσει ο καλλιτέχνης, να μην κάνουμε λάθος, και δεν αφηνόμαστε στα συναισθήματα που μας προκαλεί βγάζοντας δικά μας συμπεράσματα. Είναι κάποιες περιπτώσεις, όπου το εικαστικό αποτέλεσμα είναι παράδοξο, έχει "λάθη" και δυσκολίες, συντίθενται αντιθέσεις, και ο θεατής καλείται να το ερμηνεύσει όπως επιθυμεί.

Τα ζωγραφικά έργα του Κωνσταντίνου Πάτσιου συνδυάζουν άφοβα και σε πρώτο πλάνο, στοιχεία που φαινομενικά δεν έχουν καμία σχέση μαζί τους. Μοιάζουν με εξισώσεις όπου ο θεατής καλείται να βγάλει το άθροισμα. Ένα ζώο και ένα σπαθί, μπορεί να σημαίνει την θυσία του. Μια εικόνα από την παιδική μας ηλικία δίπλα σε ένα βίαιο σύμβολο που αναγνωρίζουμε μόνο ως ενήλικοι, μας κάνει να αναρωτηθούμε για τις αλλαγές που έχουν συμβεί μέσα μας μέσα στον χρόνο. Όλα αυτά ή και όχι.


Ο Γεράσιμος Αβλαμής, από την άλλη, αγαπάει το μαύρο χρώμα με το οποίο δημιουργεί διαδρομές με κώδικες, επάνω σε καμβάδες, σε ξύλινες πόρτες και κεραμικά πιάτα. Τα σχέδιά του μοιάζουν να κρύβονται μέσα σε κάποια χαμένη γλώσσα του παρελθόντος ή σε κάποιο ιδίωμα πολιτισμού από το μακρινό μέλλον. Κι όμως, δημιουργούνται στο τώρα.

Οι δύο καλλιτέχνες μας καλούν να αποκωδικοποιήσουμε τον γεμάτο αντιφάσεις κόσμο τους.
Σύμβολα και εικόνες από την παιδική μας ηλικία, pop και street art, από τις 15/9 μέχρι 30/9 στο Soul Food.

ΜUSIC
DJ Harpy Monkey will play a tribute to Aretha Franklin and include a mixture of Jazz, R&B, Disco,  Hip hop, North African music.

Ο DJ Harpy Monkey θα κάνει αφιέρωμα στην Aretha Franklin με μουσικές Jazz, R&B, Disco και Hip hop.

Σχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.