Αγαπητοί μου αδελφοί και αδελφές,

Την Κυριακή 7 Οκτωβρίου πανηγυρίζει ο Καθεδρικός μας Ναός στην Τήνο που είναι αφιερωμένος στην Παναγία του Ροδαρίου.

Όλοι γνωρίζετε πως μαζί με την πανήγυρη προς τιμήν της Παναγίας Προστάτισσάς μας, γίνεται και η επίσημη έναρξη της νέας ποιμαντικής χρονιάς. Ανακοινώνεται σε γενικές γραμμές το ποιμαντικό πρόγραμμα που θα ακολουθήσει η τοπική μας Εκκλησία στην προσπάθειά της να είναι πιο αποτελεσματική στην αποστολή της.

Η φετινή πανήγυρη θα προσλάβει ακόμη πιο μεγάλη επισημότητα. Την ημέρα εκείνη, θα υποδεχθούμε  με πολλή χαρά και ελπίδα, μία νέα  μοναχική κοινότητα, την οποία θα αποτελέσουν τρεις μοναχές του μοναχικού τάγματος  «των δούλων του Κυρίου και της Αειπαρθένου Μαρίας».

Με την παρουσία τους και τη ζωή τους θα μας βοηθήσουν  να καταλάβουμε πόσο μεγάλη σημασία έχει και σήμερα η αφιέρωση ανθρώπων στο Θεό, έχοντας σκοπό να υπηρετήσουν τον άνθρωπο που είναι η εικόνα Του και το πρόσωπο του Χριστού.

Με τα χαρίσματά τους θα συμβάλλουν στην ανανέωση της τοπικής μας Εκκλησίας, η οποία τον τελευταίο καιρό έχει εμπλουτιστεί και με μία ανδρική μοναχική κοινότητα των Πατέρων «του Ενσαρκωμένου Λόγου».

Καλώ, λοιπόν, όλη την Εκκλησία την Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2018 στις 6 το απόγευμα στον Καθεδρικό μας Ναό της Παναγίας του Ροδαρίου στην Ξινάρα Τήνου. Ελάτε να τιμήσουμε και να ευχαριστήσουμε την Παναγία. Να δοξάσουμε και να ευχαριστήσουμε το Θεό που εισάκουσε τις ικεσίες της και μας προσφέρει ένα δεύτερο δώρο μέσα σε ένα χρόνο.

Με πολλή εν Χριστώ αγάπη
+Νικόλαος, Αρχιεπίσκοπος

Σχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.