Ο Δήμος Τήνου & το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Τήνου – Άνδρου συμμετέχουν στην πρωτοβουλία της  Ελληνική Ένωση Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος – HELMEPA σε συνεργασία με την ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. Aegean Rebreath για τον καθαρισμό του βυθού και  παραλιών του  τόπου μας.

Στην Τήνο θα πραγματοποιηθούν καθαρισμοί αύριο Σάββατο 13 Οκτωβρίου στο λιμάνι του Πανόρμου από τις 9:00 – 17:00, ενώ  την Κυριακή η δράση θα πραγματοποιηθεί στον εσωτερικό λιμένα Τήνου κατά τις ίδιες ώρες.

Η πρωτοβουλία αυτή είναι μέρος του προγράμματος «Καθαρά Νησιά», που υλοποιείται σε 7 νησιωτικές περιοχές με την υποστήριξη του Κοινωφελούς Ιδρύματος Α.Κ Λασκαρίδη.

Σκοπός του προγράμματος είναι η πρόληψη της ρύπανσης και η προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος μέσω της ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης αλιέων, τοπικών συλλόγων και του ευρύτερου κοινού. Στους καθαρισμούς θα χρησιμοποιηθεί ειδικό πρωτόκολλο καταγραφής των απορριμμάτων ώστε τα αποτελέσματα να βοηθήσουν στη βελτίωση της επιστημονικής γνώσης για τα απορρίμματα σε ακτές και βυθό νησιωτικών περιοχών της Ελλάδας.

Όσοι επιθυμούν, μπορούν να βοηθήσουν εθελοντικά τη δράση, συμμετέχοντας στον καθαρισμό από τις αντίστοιχες παραλίες.

Σχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.