Τιμή συμμετοχής ανά άτομο 230€!!
Δηλώστε συμμετοχή έως και 25 Οκτώβρη στο τηλ. 6946416264 (Βιδάλης Ιωάννης)

Πρόγραμμα εκδρομής:
ΕΞΑΗΜΕΡΗ ΟΔΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ
ΚΑΒΑΛΑ – ΔΕΛΤΑ ΕΒΡΟΥ – ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ – ΠΟΡΤΟ ΛΑΓΟΣ – ΠΟΜΑΚΟΧΩΡΙΑ – ΝΥΜΦΑΙΟ –ΚΑΣΤΟΡΙΑ – ΠΡΕΣΠΕΣ – ΤΡΙΚΑΛΑ

1Η ΗΜΕΡΑ ΑΘΗΝΑ – ΡΑΦΗΝΑ – ΚΑΒΑΛΑ
Αναχώρηση νωρίς το πρωί από προκαθορισμένα σημεία και με ενδιάμεσες στάσεις φτάνουμε στον πρώτο προορισμό μας που είναι η Καβάλα. Στη «Γαλάζια Πόλη», στη «Μέκκα του καπνού», το χθες και το σήμερα ζωντανεύουν με τις πρώτες ηλιαχτίδες. Είναι η πόλη, όπου Βυζαντινοί, Οθωμανοί, Εβραίοι, έμποροι και αστοί, καπνεργάτες, πρόσφυγες και διανοούμενοι έδιναν αιώνες τώρα τα ραντεβού τους. Στη Μακεδονία, στο κομβικό σημείο όπου συναντιούνται οι θαλάσσιοι δρόμοι και η Ανατολή με τη Δύση. Στην Καβάλα θα δούμε θεόρατες καπναποθήκες και νεοκλασικά που θυμίζουν το ένδοξο παρελθόν της πόλης, καθώς και αξιοθέατα όπως οι Καμάρες, το Ιμαρέτ και το περιβόητο Μουσείο Καπνού. Στην συνέχεια , τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, διανυκτέρευση .

2Η ΗΜΕΡΑ ΚΑΒΑΛΑ – ΔΕΛΤΑ ΕΒΡΟΥ – ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ – ΚΑΒΑΛΑ
Πρωινό και αναχώρηση για το Δέλτα του Έβρου. Η φύση πραγματικά οργιάζει στο σημείο που η θάλασσα συναντά τον ποταμό. Θηλαστικά, πτηνά, φυτά σε μία μοναδική συνύπαρξη. Στην περιοχή ξεχωρίζει και το δάσος της Δαδιάς, περιοχή προστατευόμενη και απίστευτης φυσικής ομορφιάς. Στην συνέχεια θα κατευθυνθούμε για την Αλεξανδρούπολη, που είναι συνυφασμένη με την έννοια σταυροδρόμι. Ακοίμητος φρουρός του ελληνισμού η πόλη έχει ως σήμα κατατεθέν τον φάρο στο λιμάνι της, το μεγαλύτερο της Θράκης. Στην Αλεξανδρούπολη είναι σχεδόν αδύνατον να χαθεί κανείς. Η παραλία βοηθά στον προσανατολισμό και όλα τα υπόλοιπα τα αναλαμβάνει η ρυμοτομία, καθώς είναι ένα από τα ελάχιστα αστικά κέντρα στη χώρα μας με σύγχρονο σχέδιο πόλης. Ελεύθερος χρόνος για βόλτα και περιήγηση στην πόλη. Έπειτα θα επιβιβαστούμε στο λεωφορείο και θα κατευθυνθούμε προς το ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση .

3Η ΗΜΕΡΑ ΚΑΒΑΛΑ – ΠΟΡΤΟ ΛΑΓΟΣ – ΠΟΜΑΚΟΧΩΡΙΑ – ΚΑΒΑΛΑ
Πρωινό και αναχώρηση για το γραφικό ψαροχώρι Πόρτο Λάγος. Χαρακτηρίζεται υγροβιότοπος ιδιαίτερης σημασίας και είναι έδρα αλιευτικού συνεταιρισμού και φιλοξενεί πολλά αλιευτικά σκάφη. Στην συνέχεια θα κατευθυνθούμε για τα Πομακοχώρια . Λόγω του ορεινού χαρακτήρα της περιοχής αλλά και των προβλημάτων της μειονοτικής εκπαίδευσης, τα Πομακοχώρια είναι αρκετά απομονωμένα και έχουν διατηρήσει το γραφικό χαρακτήρα τους, την παραδοσιακή αρχιτεκτονική των σπιτιών και τον ιδιαίτερο πολιτισμό των Πομάκων. Στην Ελλάδα έχουν καταγραφεί περίπου 160 Πομακοχώρια.Εφόσον γευματίσουμε και πιούμε τον καφέ μας, επιστρέφουμε την πόλη της Καβάλας. Ελεύθερος χρόνος. Διανυκτέρευση .

4Η ΗΜΕΡΑ ΚΑΒΑΛΑ – ΝΥΜΦΑΙΟ – ΚΑΣΤΟΡΙΑ
Πρωινό και αναχώρηση για το φημισμένο χωριό Νυμφαίο. Στο Νυμφαίο ή Νέβεσκα, όπως το αποκαλούσαν παλιά, ένα από τα πιο πλούσια και ακμαία Βλαχοχώρια της Μακεδονίας, στη δεκαετία του 1980 συντελέστηκε ένα μικρό «θαύμα». Μερικοί ευπατρίδες Νεβεσκιώτες ξεκίνησαν την προσπάθεια αναγέννησης του χωριού του, που ερήμωσε στη διάρκεια των ετών, με πρωτοφανή επιτυχία. Έτσι σήμερα με τα αναστηλωμένα και εντυπωσιακά αρχοντικά σπίτια του, την επιβλητική Νίκειο Σχολή του 1927, τις παλιές εκκλησίες και τα πεντακάθαρα καλντερίμια του,το Νυμφαίο μας περιμένει να το ανακαλύψουμε. Έπειτα κατευθυνόμαστε στην όμορφη Καστοριά. Τακτοποιούμαστε στο ξενοδοχείο , ελεύθερος χρόνος για γνωριμία με την πόλη. Διανυκτέρευση.

5Η ΗΜΕΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑ – ΠΡΕΣΠΕΣ – ΚΑΣΤΟΡΙΑ
Πρωινό και αναχώρηση για τις Πρέσπες. Οι Πρέσπες είναι ένας υδάτινος παράδεισος. Στα βορειοδυτικά σύνορα της Ελλάδας απλώνεται επιβλητικά η ομορφιά της Μικρής και της Μεγάλης Πρέσπας. Η ανεκτίμητη αξία της φύσης, τα συννεφιασμένα τοπία, ο ήλιος στις χιονισμένες κορυφές των βουνών, τα δάση οξιάς, οι καλαμιώνες, τα 260 είδη πουλιών, τα 23 είδη ψαριών και τα 1.300 είδη φυτών, οι πελεκάνοι, τα αρχαιολογικού ενδιαφέροντος ιστορικά μνημεία της, τα βοσκοτόπια, η καλλιέργεια των φασολιών και το μωσαϊκό πολιτισμών καθιστούν την ακριτική περιοχή της Πρέσπας έναν υγροβιότοπο διεθνούς ενδιαφέροντος. Εφόσον μαγευτούμε από την τοποθεσία , θα κατευθυνθούμε για την πόλη της Καστοριάς. Από τις ομορφότερες πόλεις της βόρειας Ελλάδας, πλαισιωμένη από τα επιβλητικά βουνά Γράμμο και Βίτσι, η φημισμένη πόλη των γουναράδων, αντικατοπτρίζεται αιώνες τώρα στα ασάλευτα νερά της λίμνης Ορεστιάδας. Ελεύθερος χρόνος για περιήγηση στην πόλη.Διανυκτέρευση.

6Η ΗΜΕΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑ (ΤΡΙΚΑΛΑ) – ΡΑΦΗΝΑ – ΑΘΗΝΑ
Πρωινό και αναχώρηση για την πατρίδα του εμβληματικού γιατρού της αρχαιότητας Ασκληπιού τα Τρίκαλα. Τα Τρίκαλα η πόλη-πρότυπο της ελληνικής επαρχίας χρωστά σε μεγάλο βαθμό την ομορφιά της στο γραφικό ποταμό Ληθαίο αλλά και στα ιστορικά της μνημεία, την εξαιρετική ρυμοτομία, τις ευρύχωρες πλατείες, τα πάρκα και τους πεζόδρομούς της. Παραμονή στη πόλη για φαγητό και καφέ.

Επιβίβαση στο πούλμαν και επιστροφή.

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝONTAI:
• Μεταφορές, περιηγήσεις και εκδρομές, με σύγχρονο κλιματιζόμενο υπερυψωμένο τουριστικό λεωφορείο τελευταίας τεχνολογίας
• Έμπειροι οδηγοί με άριστη γνώση των δικτύων των πόλεων και επαγγελματική αδεία οδήγησης.
• Διόδια αυτοκινητοδρόμων .
• Δωρεάν Wi – Fi στο πούλμαν και στα ξενοδοχεία παραμονή σας
• Διανυκτέρευση σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 3* και 4*
• Πρωινό μπουφέ καθημερινά
• Φ.Π.Α. εκδρομής
• Τοπικοί δημοτικοί φόροι όπου απαιτούνται.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:
• Ποτά, Αχθοφορικά, Είσοδοι μουσείων και αρχαιολογικών χώρων.
• Ότι αναφέρετε στο πρόγραμμα ως προαιρετικό ή προτεινόμενο

Σχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.