Με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σύρου - Τήνου κ. Δωροθέου Β' πραγματοποιήθηκε η κατ’ έτος πολυπληθής ιερά αποδημία της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας, στην ιερά νήσο Τήνο υπό τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη αυτής κ. Γαβριήλ.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Γαβριήλ χοροστάτησε κατά τον Εσπερινό του Σαββάτου 13 Οκτωβρίου και τέλεσε τον Όρθρο και τη Θεία Λειτουργία την Κυριακή 14 Οκτωβρίου στον Πανίερο Ναό της Ευαγγελιστρίας, συμπαραστατούμενος υπό του Πρωτοσυγγέλου Αρχιμ. Επιφανίου Αρβανίτη και πλειάδος Κληρικών εκ της Μητροπόλεως Ν. Ιωνίας και άλλων περιοχών της Ελλάδος, του Αρχιερατικού Επιτρόπου της ιεράς νήσου Πρωτοπρ. Γεωργίου Φανερού, των Ιερέων και Διακόνων του Πανιέρου Ναού και με τη συμμετοχή του Αντιπροέδρου, του Γενικού Γραμματέα και μελών της Διοικούσης Επιτροπής του Ιερού Ιδρύματος, του Λιμενάρχη Τήνου, του Διοικητή του ΑΤ Τήνου, εκκλησιαστικών επιτρόπων και πλήθους ευσεβών Χριστιανών τόσο εκ της Μητροπόλεως Ν. Ιωνίας όσο και από πολλά μέρη της Ελλάδος, οι οποίοι συνεχίζουν να συρρέουν στην ιερά νήσο για να προσκυνήσουν το περίπυστο Εικόνισμα της Μεγαλόχαρης και να εκζητήσουν τη μεσιτεία και βοήθειά Της.

Τον θείον Λόγο εκήρυξε διδακτικότατα ο Σεβ. κ. Γαβριήλ, αναφερόμενος στην σημερινή ευαγγελική περικοπή, στις τέσσερις κατηγορίες ανθρώπων, οι οποίες αδυνατούν να εφαρμόσουν τον Λόγο του Θεού.

Οι κατηγορίες αυτές ερμηνεύονται και αναδεικνύονται από τον ίδιο τον Χριστό και στον Ευαγγελιστή Ιωάννη δίδεται μια ακόμη και πιο ουσιαστική κατηγορία ανθρώπων η οποία επικαλύπτει τα πάντα, λέγοντας ότι ο σπόρος τελικώς, ο Λόγος δηλαδή, για να μπορέσει να καρποφορήσει θα πρέπει προηγουμένως να έχει αποθάνει.

Όπως πεθαίνει ο κάθε σπόρος που μπαίνει μέσα στην γη για να μπορέσει να βλαστήσει καρπό, έτσι και ο άνθρωπος πρέπει να θάψει την αμαρτωλή πλευρά του εαυτού του, τον εγωισμό του δηλαδή, για να μπορέσει έτσι να βλαστήσει μέσα του το δέντρο των αρετών, να βλαστήσει μέσα του η αγάπη του Θεού και να αντιληφθεί στην ζωή του ποιος θα πρέπει να είναι ο προορισμός του.

Ο Σεβ. κ. Γαβριήλ ευχαρίστησε εν τω προσώπω του Αρχιερατικού Επιτρόπου, τον Μητροπολίτη κ. Δωρόθεο Β’ για την ευλογία και Κανονική αδεία, και την ευγενική και αρχοντική φιλοξενία, ευχόμενος, ο Θεός να του χαρίζει υγεία και δύναμη και προς το ευσεβές ποίμνιο κάθε αγαθό και ευλογία για την ενίσχυση αυτού.

Ο Αρχιερατικός Επίτροπος Πρωτοπρ. Γεώργιος Φανερός καλωσόρισε τον Σεβασμιώτατο κ. Γαβριήλ εκ μέρους του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου ευχόμενος υγεία και ανέφελη και ακύμαντη Ποιμαντορία.

Φωτογραφίες: Γεώργιος Πολυκανδρίτης

Σχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.