Η δράση «Οι μαμάδες του Αιγαίου γνωρίζουν καλύτερα – Aegean mamas know best» που πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Προγράμματος «Taste the Seasons»  της Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης - Νότιο Αιγαίο 2019 πραγματοποιήθηκε στο νησί της Τήνου.

Η εκδήλωση έλαβε χώρα στην εκκλησιαστική αίθουσα της Αγίας Βαρβάρας στο Σμόβολο, οι γιαγιάδες, οι μαμάδες και τα παιδιά της Τήνου, συνάντησαν τους σεφ της Λέσχης Αρχιμαγείρων Κυκλάδων & Δωδεκανήσου για να μαγειρέψουν και να συζητήσουν για όλα αυτά που «οι μαμάδες του Αιγαίου γνωρίζουν καλύτερα».

Στην εκδήλωση, τα παιδιά, δημιούργησαν τις δικές τους παρασκευές, τα κουλουράκια, με την καθοδήγηση των σεφ. Το παρών έδωσε και ο Σύλλογος Γυναικών Τήνου ενώ την εκδήλωση στόλισε το χορευτικό του συλλόγου φορώντας τις  παραδοσιακές στολές της Τήνου. Οι κυρίες της Κώμης που έφτιαξαν τα υπέροχα παραδοσιακά ψαράκια και τις ξυδιαστές αγκινάρες.

Η Τήνος ξεχωρίζει για τα τοπικά προϊόντα της, την κουζίνα της με συνταγές και γεύσεις που κερδίζουν στο μυαλό και την καρδιά τον επισκέπτη. Αυτά όλα θα συζητήσουμε με το γαστρονομικό κίνημα «food paths», τους συλλόγους γυναικών, τις μαμάδες και τις γιαγιάδες.

Θα επανέλθουμε με νεότερη ανάρτηση»


* ΦΩΤΟ: Antoinette Milan



Σχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.