Ο Δήμος Τήνου & το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Τήνου – Άνδρου συμμετείχαν στην πρωτοβουλία της  Ελληνική Ένωση Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος – HELMEPA σε συνεργασία με την ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. Aegean Rebreath για τον καθαρισμό του βυθού και  παραλιών του νησιού.

Η αρχή έγινε χθες όπου στο λιμάνι του Πανόρμου πραγματοποιήθηκε καθαρισμός ενώ, σήμερα Κυριακή, η δράση ολοκληρώθηκε στον εσωτερικό λιμένα του νησιού. Η πρωτοβουλία αυτή είναι μέρος του προγράμματος «Καθαρά Νησιά», που υλοποιείται σε 7 νησιωτικές περιοχές με την υποστήριξη του Κοινωφελούς Ιδρύματος Α.Κ Λασκαρίδη.Σκοπός του προγράμματος είναι η πρόληψη της ρύπανσης και η προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος μέσω της ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης αλιέων, τοπικών συλλόγων και του ευρύτερου κοινού. Στους καθαρισμούς χρησιμοποιείται ειδικό πρωτόκολλο καταγραφής των απορριμμάτων ώστε τα αποτελέσματα να βοηθήσουν στη βελτίωση της επιστημονικής γνώσης για τα απορρίμματα σε ακτές και βυθό νησιωτικών περιοχών της Ελλάδας.

Σχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.