Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η 2η Συνάντηση Δικτύου, με τίτλο «Εννέα Μουσεία, εννέα τόποι. Συνδέοντας τον Πολιτισμό με την Εκπαίδευση και τον Τουρισμό», που διοργάνωσε το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) στο Μουσείο Αργυροτεχνίας, στα Ιωάννινα.

Ο Δήμος Τήνου, δια του Αντιδήμαρχου Μανώλη Σώχου κατέθεσε συγκεκριμένες προτάσεις συνεργασίας του Δήμου Τήνου με το Μουσείο Μαρμαροτέχνιας, που καλύπτουν τον τομέα της μαρμαροτεχνιας στη γνωριμία με αυτό, τις ειδικές εφαρμογές και τη συντήρηση του μαρμάρου, ως και τη γνωριμία, με το ιστορικό και πολιτιστικό παρελθόν της Τήνου.

Τονίστηκε η αναγκαιότητα συνεργασίας των Δήμων μεταξύ τους, θέμα, που ο Δήμος Τήνου, μέσω του Πνευματικού Κέντρου Πανορμου, ήδη, με το ΕΤΟΣ ΧΑΛΕΠΑ, υλοποιεί, με τις εκθέσεις έργων Τηνιων Μαρμαρογλυπτών, στη Χίο και στα Γιάννενα.



Η Πρόεδρος του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς, Σοφία Στάικου, στην ομιλία της τόνισε την αξία της εκπαίδευσης αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Πολιτισμός και τουρισμός έχουν μια αμφίδρομη σχέση. Ο Πολιτισμός χρειάζεται την υποστήριξη του τουρισμού και την αυτοπεποίθηση που προσφέρει η εκπαίδευση. Και ο τουρισμός χρειάζεται τον πολιτισμό για να διαφοροποιηθεί και να αποκτήσει μια ιδιαίτερη ταυτότητα. Σε αυτή τη σχέση παίζει καθοριστικό ρόλο η εκπαίδευση, δημιουργώντας εστίες μάθησης με άξονα τα Μουσεία και τις αφορμές που προκύπτουν από τη λειτουργία τους».

Η επόμενη Συνάντηση Δικτύου θα φιλοξενηθεί στον δήμο Σπάρτης, έπειτα από πρόσκληση του δημάρχου, Ευάγγελου Βαλιώτη.

Σχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.