Με την ευγενική χορηγία της Georgia, ιδιοκτήτρια της επιχείρησης Soul Food, πραγματοποιούνται τις τελευταίες μέρες στο νησί της Τήνου δράσεις street art (τέχνη του δρόμου). Πρόκειται για μια ιδέα του δημάρχου Τήνου η οποία βρήκε άμεση ανταπόκριση από την ως άνω διακεκριμένη γκαλερίστρια.  Η αρχή έγινε από το 2ο Δημοτικό Σχολείο Τήνου ενώ σύμφωνα με πληροφορίες μας θα πραγματοποιηθεί το ίδιο τόσο στο 1ο Δημοτικό Σχολείο όσο και στο 3ο Δημοτικό Σχολείο.

Σύμφωνα με την Georgia, πρόκειται για την αρχή του street art (τέχνη του δρόμου) στην Τήνο και ίσως στο μέλλον να πραγματοποιηθεί κάτι αντίστοιχο σε κάποιο τοίχο σε ένα δρόμο και πάει λέγοντας. Σήμερα βρεθήκαμε στο χώρο του 2ου Δημοτικού Σχολείου Τήνου όπου το έργο θα ολοκληρωθεί αύριο το απόγευμα. Παρών και ο δήμαρχος Τήνου όπου ευχαρίστησε την Georgia για την άμεση ανταπόκριση της και την χορηγία.ΤΙ ΕΙΝΑΙ STREET ART

Η street art δεν έχει όρια, περιλαμβάνει διάφορες τεχνικές, όπως τοWheat Pasting (δημιουργία έργων σε χαρτί και επικόλλησή του σε μια άλλη επιφάνεια), το Stickering (δημιουργία sticker και επικόλλησή του σε δημόσιο χώρο), το Stenciling (ψεκασμός με σπρέι μέσω χαρτονιών-οδηγών, με κομμένα διάκενα), τη δημιουργία τρισδιάστατων αντικείμενων κ.α. Επιπρόσθετα, η street art είναι ένας αρκετά γενικευμένος όρος που απορροφά την παραβατικότητα του graffiti και μάλιστα οι εκπρόσωποί της δέχονται παραγγελίες για να δημιουργήσουν.

Δηλαδή για να δώσουμε ένα καθαρά Ελληνικό παράδειγμα, το graffiti (τεχνική) στους τοίχους της Τεχνόπολης στο Γκάζι θεωρείται για τους ακαδημαϊκούς Street Art και όχι Graffiti, ακριβώς επειδή υπήρχε άδεια για να γίνει κάτι τέτοιο, υπήρχε ανάθεση και όχι καταπάτηση-βανδαλισμός περιουσίας. Παράδοξο αλλά αληθινό. Η Τεχνική είναι ακριβώς η ίδια αλλά η παραβατικότητα τελικά του αλλάζει τον ορισμό!
Σχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.