Η συμμετοχή των Τηνίων μαρμαρογλυπτών στο ΕΤΟΣ ΧΑΛΕΠΑ ήταν επιβεβλημένη, για δύο λόγους: να υπενθυμίσει το τεράστιο έργο και τη σημαντική καλλιτεχνική προσφορά του κορυφαίου Έλληνα γλύπτη, Γιαννούλη Χαλεπά και να τη συνδέσει με το σύγχρονο καλλιτεχνικό γίγνεσθαι και για να επιβεβαιώσει, ότι, η ΤΗΝΙΑΚΗ ΜΑΡΜΑΡΟΤΕΧΝΙΑ, δίκαια εγγράφηκε το 2015, στους καταλόγους της άϋλης πολιτιστικής κληρονομιάς της ανθρωπότητας, της UNESCO, καθώς, οι σημερινοί καλλιτέχνες-μαρμαρογλύπτες αναδεικνύονται άξιοι συνεχιστές και Θεματοφύλακες της παράδοσης, παράγοντας πολιτιστικό προϊόν, προσαρμοσμένο στις σύγχρονες απαιτήσεις της εποχής και βασισμένο στην ιερή παρακαταθήκη των προγόνων μας.

Το Πνευματικό Κέντρο Πανόρμου ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ ΧΑΛΕΠΑΣ τον Δήμου Τήνου με χαρά και ικανοποίηση χαιρετίζει τη συμμετοχή 24 Τηνίων καλλιτεχνών-μαρμαρογλυπτών, στο ΕΤΟΣ ΧΑΛΕΠΑ, με έκθεση μαρμαρογλυπτικής, παρουσιάζοντας το δημιουργικό τούς έργο, εμπνευσμένο, από τη ζωή και το έργο του μύστη της γλυπτικής τέχνης, Γιαννούλη Χαλεπά.

Η έκθεση «Τηνιακοί Μαρμαρογλύπτες» παρουσιάζεται στη Δημοτική Πινακοθήκη Ιωαννίνων, το διάστημα 12 Νοεμβρίου έως 11 Δεκεμβρίου 2018 και καλείται ο λαός των Ιωαννίνων και οι φίλοι της τέχνης και του πολιτισμού να παραστούν στα εγκαίνια που θα γίνουν τη Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2018, στις 18.30.

Ο Δήμος Τήνου και το Πνευματικό Κέντρο Πανόρμου, ακολουθώντας εξωστρεφή πολιτική, στην προβολή του παραγόμενου καλλιτεχνικού έργου, παρουσίασε την έκθεση « Τηνιακοί Μαρμαρογλύπτες », στο Πνευματικό Κέντρο Πανόρμου, στην Πινακοθήκη Κυκλάδων του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης, στο Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Χίου και μετά την παρουσίαση της στην Πινακοθήκη του Δήμου Ιωαννιτών, Θα φιλοξενηθεί στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Δάφνης-Υμηττού και στην Καρύταινα Αρκαδίας.

Θερμές ευχαριστίες εκφράζουμε στην Πρόεδρο, Πάτρα Εξάρχού και στο Διοικητικό Συμβούλιο της Δημοτικής Πινακοθήκης Ιωαννίνων για τη φιλοξενία της έκθεσης.

Πύργος Τήνου, 07 Νοεμβρίου 2018, Εμμανουήλ Σώχος, Αντιδήμαρχος Τήνου και πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Πανόρμου, Γιαννούλης Χαλεπάς Δήμου Τήνου.

Σχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.