Ο «Σύνδεσμος των απανταχού εκ Μουντάδου Τήνου καταγομένων», το 2019 εορτάζει 40 χρόνια δράσης του (1979-2019). Έτσι προβαίνει σε μία καινοτόμο και πρωτότυπη για τα τοπικά δεδομένα του νησιού μας έκδοση του ημερολογίου του 2019, που έχει να κάνει με την καλαίσθητη προβολή και παρουσίαση επιστολικών δελταρίων και χαρακτικών από το προσωπικό αρχείο του συγχωριανού μας συλλέκτη Κωνσταντίνου Π. Καλαϊτζίδη και αντίγραφα από δύο ελαιογραφίες, τα οποία έχουν ως θέμα την Τήνο.

Με την βοήθεια του Μουνταδιανού συλλέκτη ταξιδεύουμε στον κόσμο των καρτ ποστάλ και των χαρακτικών της Τήνου, έναν κόσμο που συνδέει το παρελθόν με το παρόν, την εικόνα με την αναπόλησή της, τα ήθη και τα έθιμα ενός τόπου με τις ιστορίες που είναι γραμμένες σε αυτά.

Σας ευχόμαστε να απολαύσετε το ημερολόγιο του 2019, για να ταξιδέψετε πίσω στον χρόνο και μέσα από τις μοναδικά αποτυπωμένες εικόνες του παρελθόντος να νοσταλγήσετε, να θυμηθείτε, να συγκρίνετε, να ψάξετε, να συγκινηθείτε, να αναγνωρίσετε και να σκεφθείτε με ποιόν τρόπο μπορούμε εμείς να ευαισθητοποιήσουμε τις μελλοντικές γενιές, για να τους δημιουργήσουμε την επιθυμία να αναδείξουν και εκείνοι, χωρίς ενδοιασμούς, το παρελθόν τους. Καλοτάξιδο το ημερολόγιο!!!

Σχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.