Με μία επιστολή που είναι πρόσκληση αλλά ταυτόχρονα και πρόκληση, γνωστοποίησε ο σύλλογος Βωλάξ τις επικείμενες εκλογές. Θα γίνουν τον Ιανουάριο και μάλλον είναι οι κρισιμότερες εκλογές για το μέλλον του συλλόγου, εδώ και χρόνια.

Το ερώτημα είναι αν θα υπάρχει σύλλογος μετά τις εκλογές, αλλά και αν θέλουμε τελικά να υπάρχει σύλλογος αναφέρει μεταξύ άλλων το ιστολόγιο του χωριού, www.volax.gr

Η επιστολή του συλλόγου αναφέρει τα ακόλουθα:

Πλησιάζουν οι μέρες που λήγει η θητεία του Δ. Σ. του συλλόγου μας.

Παρουσιάστηκαν αρκετά προβλήματα στην τριετή διάρκεια της θητείας μας. Τα περισσότερα οφείλονταν στην δυσκολία της επικοινωνίας και συμμετοχής των μελών στα δρώμενα του συλλόγου, δικαιολογημένα λόγω της απόστασης και των οικογενειακών υποχρεώσεων. Επίσης εφέτος ο σύλλογος κλήθηκε μεταξύ άλλων να διαχειριστεί το πρόβλημα της ύδρευσης, χωρίς να είναι ευθύνη του και αυτό έφερε πολλά προβλήματα και ένταση σε όλο το χωριό.

Συνέπεια όλων των παραπάνω δυσκολιών, ήταν οι κατά καιρούς προφορικές δηλώσεις παραίτησης 4 μελών του Δ. Σ., μεταξύ αυτών και του προέδρου του συλλόγου. Τον Σεπτέμβριο είχαμε την γραπτή παραίτηση του Λασκαρίδη Λάσκαρη, η οποία έγινε δεκτή από το Δ. Σ. το οποίο παρότρυνε τον πρόεδρο να μην παραιτηθεί για να ολοκληρωθεί η θητεία μέχρι να γίνουν οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου Δ. Σ..

Παρ’ όλες τις δυσκολίες, καταφέραμε να φέρουμε εις πέρας την θητεία μας, να προχωρήσουμε αρκετά έργα, κάποια από τα οποία έτρεχαν από το παρελθόν και άλλα που είχαμε προγραμματίσει και να παραμένουν ορισμένα σε εξέλιξη.

Δυστυχώς όμως με τέτοιες συνθήκες δεν είναι δυνατόν να συνεχίσει να υπάρχει ο σύλλογος του χωριού μας. Πρέπει να βρεθούν περισσότερα μέλη του Δ. Σ. που να είναι μόνιμοι κάτοικοι Τήνου και αν είναι δυνατόν της Βωλάξ, ώστε να βλέπουν από κοντά τα προβλήματα του χωριού, να μπορούν να συγκεντρώνονται για την επίλυσή τους και να μπορούν να προσφέρουν βοήθεια στις διάφορες εκδηλώσεις. Με αγώνες, θυσίες και προσφορές κατάφεραν τα διάφορα Δ. Σ. που υπήρξαν, να αρπάξουν τη Βωλάξ από την εξαφάνιση και να την οδηγήσουν στο πιο τουριστικό αξιοθέατο της Τήνου . Θυμάμαι σε ομιλία του ο Επίσκοπος είχε αναφέρει : παλιά ρωτούσαν που είναι η Βωλάξ και έλεγαν στην Τήνο. Τώρα ρωτάνε που είναι η Τήνος και λένε στη Βωλάξ. Κρίμα να καταστρέψουμε ότι έχουμε καταφέρει τόσα χρόνια. Ο σύλλογος πρέπει να συνεχίσει να υπάρχει και να βοηθάει στην ποιοτική ανάπτυξη του χωριού μας.

Είναι πολύτιμη η εθελοντική συμμετοχή στα κοινά, η οποία υπάρχει και πιστεύουμε ότι θα συνεχίσει σε ακόμα μεγαλύτερο βαθμό, αλλά είναι απαραίτητη και η συμμετοχή στο συμβούλιο, ώστε να συνεχίσει η εκπροσώπηση του χωριού μας. Με την ουσιαστική συμμετοχή μας, ας δείξουμε την ευαισθητοποίησή μας, τιμώντας κατ' αρχάς όλους αυτούς που μέχρι σήμερα έχουν δώσει —και δίνουν καθημερινά— αγώνα, για να γίνει το χωριό μας αυτό για το οποίο είμαστε περήφανοι σήμερα. Οι ίδιες οι πράξεις μας επιστρέφουν πίσω: Γιατί εμείς και τα παιδιά μας είμαστε τούτος ο τόπος.

Παρακαλούμε λοιπόν όσοι ενδιαφέρεστε να θέσετε την υποψηφιότητά σας για μέλος του Δ. Σ. του χωριού μας μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου στους:

ΙΩΣΗΦ ΒΙΔΟ, τηλ. : 6948483539 και
ΝΙΚΟ ΚΑΛΙΑΜΟΥΤΟ, τηλ. : 6983003414.


Ας αναλογισθεί ο καθένας από εμάς αν θέλουμε να υπάρχει ο σύλλογος και ας πράξει ο καθένας όπως πιστεύει ότι είναι καλύτερα για το χωριό.

Σχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.