Το τσουχτερό κρύο που δημιουργούσαν οι 8 βαθμοί Κελσίου και το ψιλόβροχο δεν εμπόδισαν τους ευλαβείς της Παναγίας και τους πιστούς που κάθε τελευταία Πέμπτη του μήνα πηγαίνουν εκεί για να ζητήσουν στην Παναγία να προσθέσει στις δικές τους ικεσίες και τη δική τα ης μεσιτεία για να μη στερηθεί η τοπική μας Εκκλησίας από νέους ιερείς, μοναχούς και μοναχές , να είναι συνεπείς στο ραντεβού τους. Έξη ιερείς και ο Αρχιεπίσκοπος ένωσαν την προσευχή τους με την προσευχή του στην τέλεση της Θείας Λειτουργίας , οποία ολοκληρώθηκε με την προσκύνηση του Παναχράντου Μυστηρίου.


Οι τρεις μοναχές μας έχουν νοιώσει είδη την ομορφιά αυτής της συνάντησης της τελευταίας Πέμπτης εκεί στην πνευματική όαση της τοπικής μας Εκκλησίας. Ήδη, μέσα σε δύο μόλις μήνες που βρίσκονται στην Ελλάδα, έχουν μάθει αρκετούς ύμνους στα ελληνικά και η αδελφή Γλυκερία τους συνοδεύει θαυμάσια στο αρμόνιο. Από τις 7 Οκτωβρίου που εγκαταστάθηκαν στο Θεομητορικό Προσκύνημα της για το μήνα Δεκέμβριο κάθε Δευτέρα στις 5 το απόγευμα θα απαγγέλλεται το ροδάριο και στη συνέχεια θα τελείται η Θεία Λειτουργία και Πέμπτη την ίδια ώρα θα τελείται η Θεία Λειτουργία και θα ολοκληρώνεται με την προσκύνηση του Παναχράντου Μυστηρίου.

www.kantam.gr

Σχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.