(Αν θέλετε να φτιάξετε τη δική σας χριστουγεννιάτικη ιστορία, όλα τα αντικείμενα και οι ήρωες περιμένουν στο Κερασό να γίνουν δικά σας!)

Αργά το βράδυ ένα μικρός σοκολατένιος άγιος Βασίλης δεν μπορούσε να κοιμηθεί. Στην ίδια γυάλα ένας άλλος ροχάλιζε κουρασμένος. Είχαν περάσει όλο το απόγευμα γράφοντας ατελείωτες λίστες με δώρα και δουλειές. Πάνω στον πάγκο με τις κορδέλες τα ημερολόγια ήταν ακόμα ανοιχτά.

Το ξύλινο αλογάκι μαζί με τον αλεξανδρινό και ένα λευκό κυκλάμινο έπαιζαν επιτραπέζιο πλάι στο τζάκι. Η φωτιά φώτιζε τα πρόσωπά τους.

Το μεγάλο τραπέζι στο κέντρο ήταν στρωμένο. Το απόγευμα τα φωτάκια του δέντρου βοήθησαν τον κύριο Νοέλ να απλώσει το καρώ τραπεζομάντηλο. Μόνες τους ανέβηκαν οι κούπες και τα αρωματικά κεριά πάνω στο τραπέζι ενώ τα γούρια από τον τοίχο έδιναν οδηγίες για να μπουν όλα σωστά στη θέση τους.

Ο τάρανδος της άσπρης κούπας είχε αναλάβει να ετοιμάσει ένα ρόφημα με τη γεύση της ευτυχίας. Θα γέμιζε τα φλιτζάνια με χρυσόσκονη και θα σέρβιρε το χριστουγεννιάτικο τσάι, το Christmas tea, όπως το έλεγε ένας ξάδερφός του από την Αγγλία. Στις πιατέλες τα γλυκά με άχνη και σοκολατένια στεφανάκια. Τώρα ξεκουραζόταν χαμογελαστός στον καναπέ σκεπασμένος με ένα κόκκινο κουβερτάκι με κεντημένα χρυσά γράμματα, I am dreaming of a red Christmas!

Από το τζάμι της εξώπορτας φάνηκε ο μολυβένιος στρατιώτης. Στο πλάι του ακούστηκε ένα κοριτσίστικο γελάκι που χάθηκε στην νύχτα. Λίγο πριν, τα χείλη τους ενώθηκαν κάτω από το γκι που κρεμόταν πάνω από την πόρτα.

Ο μολυβένιος στρατιώτης γύρισε το πόμολο και μπήκε μέσα αφήνοντας την πόρτα μισάνοιχτη πίσω του.

Ύστερα πάτησε προσεκτικά πάνω σε μία κόκκινη πουά κούπα και ανέβηκε στο ράφι. Κούμπωσε το σακάκι του, χτένισε το μουστάκι του και στάθηκε όρθιος. Ένα διακοσμητικό αστεράκι από απέναντι του έκλεισε το μάτι.

Ανοικτές οι πόρτες, ανοικτά τα παράθυρα, ανοικτές και οι καρδιές, έξω χιονίζει ευχές, μουρμούρισε ένα ρόδι στον τοίχο, φόρεσε το σκούφο του και βγήκε να πει τα κάλαντα.
Ξημέρωνε Χριστούγεννα. Η καλύτερη εποχή του χρόνου.

Τηλέϕωνο: 22830.26307
Εmail: info@keraso.com

Facebook: Κeraso Events
Instagram: Keraso Events
Λεωϕόρος Μεγαλόχαρης 12, Τήνος 84200
Σχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.