Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2018 στην αίθουσα «Ιωάννης Ρήγος – Πανορμίτης» της Αδελφότητας εκδήλωση αφιερωμένη στο κορυφαίο έργο του μεγάλου μας γλύπτη Γιαννούλη Χαλεπά. Η εκδήλωση έγινε στα πλαίσια του «Έτους Χαλεπά» και σε συνδιοργάνωση με την Εταιρεία Κυκλαδικών Μελετών.

Την εκδήλωση πλαισίωσαν ως ομιλητές: ο οικονομολόγος κ. Δημήτριος Βεντούρης, ο Αναπληρωτής Καθηγητής Ιστορίας της Τέχνης στο Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του ΕΚΠΑ κ. Δημήτριος Παυλόπουλος, ο ιστορικός ερευνητής και συγγραφέας κ. Κώστας Δανούσης, ενώ την εκδήλωση συντόνισε ο Γραμματέας του σωματείου κ. Πέτρος Χαλάς.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης απηύθυναν χαιρετισμό ο Πρόεδρος της Εταιρείας Κυκλαδικών Μελετών κ. Δημήτριος Κορρές, ο Πρόεδρος της Ένωσης Κυκλαδικού Τύπου κ. Γεράσιμος Μαγγανιώτης και ο Πρόεδρος της Αδελφότητας των εν Αθήναις Τηνίων κ. Μανώλης Σκαρής.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους: ο Αιδεσιμολογιώτατος π. Μάρκος Φώσκολος, Θεολόγος – Ιστορικός και Εφημέριος του Ι.Ν. Αγίου Νικολάου των Καθολικών πόλεως Τήνου, το μέλος της Διοικούσης Επιτροπής του ΠΙΙΕΤ κ. Νικόλαος Διαμαντάκης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σερίφου κ. Δημήτριος Γκιολές, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Μικρών Κυκλάδων κ. Πασχάλης Συρίγος, ο Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Απανταχού Μηλίων κ. Φραγκίσκος Ράμφος, ο Γραμματέας της ΝΟΔΕ Νέας Δημοκρατίας Κυκλάδων κ. Μιλτιάδης Πελοποννήσιος καθώς και εκπρόσωποι πολλών τηνιακών συλλόγων. Την επομένη, Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2018, με πρωτοβουλία της Αδελφότητας των εν Αθήναις Τηνίων, πραγματοποιήθηκε στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών, μετά από πολλά χρόνια, τρισάγιο στο μνήμα του Γιαννούλη Χαλεπά, το οποίο έχει γίνει με μέριμνα του σωματείου.

Το τρισάγιο τέλεσε ο Αρχιερατικός Επίτροπος Τήνου π. Γεώργιος Φανερός, ενώ παρά τη βροχή και το κρύο ακολούθησε ξενάγηση στην «Κοιμωμένη» και άλλα ταφικά μνημεία από τον κ. Κώστα Δανούση.

Σχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.