Η αριστεία, η ευποιία και η κοινωνική προσφορά, τιμήθηκαν και φέτος στα ετήσια βραβεία της Ακαδημίας Αθηνών. Ο Αλέκος Φλωράκης από την Τήνο για το σύνολο του εξαίρετου συγγραφικού του έργου, λαογραφικού και εθνογραφικού κυρίως ενδιαφέροντος. είναι μεταξύ των βραβευθέντων από την Ακαδημία Αθηνών για το 2018.

Με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 100 χρόνων από την ίδρυσή της, η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία (1918) τιμάται από την Ακαδημία Αθηνών «για το σύνολο του σπουδαίου επιστημονικού της έργου που έχει συμβάλει καθοριστικά στην πρόοδο της μαθηματικής παιδείας στη χώρα μας». Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) βραβεύεται για «την εξέχουσα πολιτιστική δράση που αναπτύσσει μέσω του Δικτύου Θεματικών Μουσείων στην ελληνική περιφέρεια και συνδέει την πολιτιστική κληρονομιά, με τις τοπικές κοινωνίες, το περιβάλλον και την τεχνολογία» και το Ίδρυμα Μαραγκοπούλου για την «τεσσαρακονταετή εξαίρετη προσφορά του στην κοινωνία μέσω της έρευνας, μελέτης, προάσπισης, προστασίας, προαγωγής και διάδοσης των διεθνώς αναγνωρισμένων Δικαιωμάτων του Ανθρώπου για όλους χωρίς διακρίσεις».

Τάξη των Γραμμάτων και των Καλών Τεχνών

Χαλκό Μετάλλιο στον κ. Αλέκο Φλωράκη για το σύνολο του εξαίρετου συγγραφικού του έργου, λαογραφικού και εθνογραφικού κυρίως ενδιαφέροντος.

Αργυρό Μετάλλιο στο «Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς, ΠΙΟΠ» (2003) για την εξέχουσα πολιτιστική δράση  που αναπτύσσει μέσω του Δικτύου Θεματικών Μουσείων [Μουσείο Μετάξης-Σουφλί, Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού -Σπάρτη, Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας Βὀλου, Μουσείο Μαρμαροτεχνίας Τήνου, Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας Λέσβου, Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας, Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης Δημητσάνας, Μουσείο Μαστίχας Χίου, Μουσείο Αργυροτεχνίας Ιωαννίνων] στην ελληνική περιφέρεια και συνδέει την πολιτιστική κληρονομιά, με τις τοπικές κοινωνίες, το περιβάλλον και την τεχνολογία.

Τα βραβεία της Ακαδημίας Αθηνών για το 2018 απονεμήθηκαν (21/12) κατά την διάρκεια της πανηγυρικής συνεδρίας. Η συνεδρία ξεκίνησε με την Έκθεση του Γενικού Γραμματέως της Ακαδημίας Αθηνών κ. Βασιλείου Χ. Πετράκου για το έργο της Ακαδημίας κατά το έτος 2018. Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος κ. Αντώνιος Κουνάδης παρουσίασε το έργο των Κέντρων και των Γραφείων Ερευνών στη διάρκεια του τρέχοντος έτους.

Σχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.