Εμφανίστηκε πρόσφατα ο Πρωθυπουργός για άλλη μια φορά ενδεδυμένος με το μανδύα του προστάτη των φτωχών και αδυνάμων. Όμως κάτι τέτοιο αναιρείται από την ίδια του την πολιτική, καθώς επί των ημερών του καταργήθηκε το ΕΚΑΣ και εκτοξεύτηκε η έμμεση φορολογία.

Την ίδια στιγμή οι ελεύθεροι επαγγελματίες θα πληρώσουν μεγαλύτερο φόρο το 2019,γιατί αντί για 26% που προέβλεπε ο νόμος το 2014, θα φορολογηθούν με 28% μετά την τωρινή αλλαγή.

Οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα πληρώσουν μεγαλύτερο ΕΝΦΙΑ, καθώς από τον Ιανουάριο αυξάνονται οι αντικειμενικές αξίες. Η μεσοσταθμική μείωση κατά 10% που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός μόνο για τις μικρές περιουσίες, πρόκειται να εξαφανιστεί.

Συγχρόνως η κυβέρνηση κόβει τα 190 εκ. ευρώ από το πρόγραμμα σχολικών γευμάτων που είχε εξαγγείλει, για να μοιράσει το γνωστό επίδομα, ενώ τα αδύναμα λαϊκά στρώματα θα επιβαρυνθούν ακόμη περισσότερο, καθώς κόβονται τα 600εκ. ευρώ της επιδότησης ενοικίου.

Πληρωμές για προγράμματα ύψους 260 εκ. ευρώ του ΟΑΕΔ στους ανέργους δε θα πραγματοποιηθούν, στο πλαίσιο της διανομής του εφάπαξ επιδόματος Οι άνεργοι θα χάσουν ευκαιρίες για πρόσθετες θέσεις εργασίας, αφού 300 εκ. ευρώ για επενδύσεις δε θα δοθούν. Αυτά τα 300 εκ. ευρώ θα έφερναν νέες θέσεις εργασίας, ενώ το πολυδιαφημισμένο από την κυβέρνηση κοινωνικό μέρισμα θα δοθεί μόνο μια φορά.

Οι ασφαλισμένοι θα απωλέσουν 240 εκ. ευρώ που αφορούσαν την επιδότηση της συμμετοχής τους για τα συνταγογραφούμενα φάρμακα τους. Το υπερπλεόνασμα ύψους περίπου 3 δις σαφώς και δεν οφείλεται στην υπεραπόδοση της οικονομίας, όπως ισχυρίζεται η κυβέρνηση .Η αλήθεια είναι από τη μία επέβαλλαν εξοντωτικούς φόρους για νοικοκυριά και επιχειρήσεις, ενώ από την άλλη για να μειώσουν τις δαπάνες διέλυσαν τις κοινωνικές υποδομές, δεν υλοποίησαν επιστροφές φόρων 770 εκ ευρώ και τσάκισαν το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, μειώνοντας το ως τώρα κατά 618εκ. ευρώ.

Συνειδητά φτωχοποιούν τον ελληνικό λαό. Παίρνουν 10 από τους πολίτες και επιστρέφουν 1. Μέσα σε λίγους μήνες ο αριθμός των οφειλετών του Δημοσίου αυξήθηκε κατά 585.000 άτομα, φθάνοντας το επίπεδο ρεκόρ των 4,3 εκατομμυρίων, στο μισό του πληθυσμού άνω των 18 ετών.

Αποτελεί κοινό τόπο ότι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ χρησιμοποίησαν το ψέμα και το διχασμό για να πάρουν την εξουσία. Με την ίδια συνταγή και ως κυβέρνηση προσπαθούν να συγκαλύψουν την παταγώδη αποτυχία τους σε όλους τους τομείς.

Έτσι συνεχίζουν να χρησιμοποιούν όλες τις μεθοδεύσεις για να παραμείνουν στην εξουσία και να διαχειριστούν την επερχόμενη εκλογική συντριβή τους. Προχωρώντας στο σχέδιο της κομματικής τους επιβίωσης επιδίδονται σε ανεδαφική παροχολογία και κυρίως στην κατασυκοφάντηση των αντιπάλων τους. Οδηγός της δράσης τους είναι το «δόγμα Γκαίμπελς» με το ζητούμενο τους απλό: «Βάλτε όση πιο πολλή λάσπη για όσους πιο πολλούς. Στο τέλος κάτι θα μείνει.»

Στη νέα εκστρατεία κατασυκοφάντησης της Παράταξής μας πρωταγωνιστούν οι κυβερνητικοί εταίροι που δεν είναι δύο, αλλά τρεις. ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ και καραμανλική Δεξιά, σε συνεργασία αγαστή, χτυπούν τη Δημοκρατική Παράταξη, εκδηλώνοντας πια ανοικτά την ανασφάλεια που νιώθουν από την αναγέννηση της παράταξής μας.

Το γεγονός ότι στην κυβέρνηση του κ. Τσίπρα συμμετέχουν κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης Καραμανλή αποδεικνύει τη σχέση τους. Είναι μεγάλη η προσπάθεια, που κάνουν όλα αυτά τα χρόνια, να καλύψουν τις ευθύνες της γαλάζιας διακυβέρνησης 2004-2009 που οδήγησε τη χώρα στο χείλος του γκρεμού. Αυτό που αποτελεί τον πραγματικό στόχο στην τρέχουσα συγκυρία είναι η πραγματική έξοδος από τα μνημόνια. Το Κίνημα Αλλαγής έχει καταθέσει στο δημόσιο διάλογο, ολοκληρωμένη πρόταση για την ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή, με το «Σχέδιο Ελλάδα».

Ψήφος στο Κίνημα Αλλαγής σημαίνει ένα ηχηρό όχι στις πολιτικές των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και της ΝΔ. Σημαίνει ένα ισχυρό ναι σε προοδευτική αλλαγή. Είναι ο μόνος δρόμος για μια πραγματικά προοδευτική διακυβέρνηση, ώστε στο πλαίσιο της διερευνητικής εντολής το Κίνημα Αλλαγής να λειτουργήσει ως ο κρίσιμος καταλύτης για το σχηματισμό μιας κυβέρνησης ευρείας πλειοψηφίας που θα δώσει, επιτέλους, βιώσιμη λύση για τη χώρα.

Για μια χώρα ισχυρή στο κέντρο των ευρωπαϊκών εξελίξεων.
Για μια χώρα που παράγει και δημιουργεί.
Για μια χώρα με περισσότερη Αισιοδοξία και Δικαιοσύνη.

* Ο Χρήστος Πολατσίδης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Τήνο. Είναι πτυχιούχος οικονομολόγος με Μεταπτυχιακό Δίπλωμα στη Διοίκηση Επιχειρήσεων. Το 2013 εκλέχθηκε Γραμματέας της Δ.Ο. ΠΑΣΟΚ Τήνου και το 2016 Γραμματέας της Ν.Ο. ΠΑΣΟΚ Κυκλάδων. Το Μάιο του 2018 εκλέχθηκε Αναπληρωτής Γραμματέας της Ν.Ε. του Κινήματος Αλλαγής στις Κυκλάδες. Στις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015 ήταν υποψήφιος με τη Δημοκρατική Συμπαράταξη ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ.

Σχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.