Σε εκδήλωση του Πνευματικού Κέντρου Πανόρμου Γιαννούλης Χαλεπάς του Δήμου Τήνου, με τίτλο “Οι τοίχοι που μιλάνε” και με θέμα τα γραφήματα των εσωτερικών τοίχων του σπιτιού - Μουσείου Γιαννούλη Χαλεπά.

Το Πνευματικό Κέντρο Πανόρμου Γιαννούλης Χαλεπάς του Δήμου Τήνου, στα πλαίσια του ΕΤΟΥΣ ΧΑΛΕΠΑ, την Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2018, στις 16.00, στο αμφιθέατρο του Υπουργείου Πολιτισμού, Μπουμπουλίνας 20 – 22, στην Αθήνα, παρουσιάζει στο επιστημονικό και καλλιτεχνικό κοινό, τη μελέτη του Ερευνητικού Εργαστηρίου Διεπιστημονικών Εφαρμογών, του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, για την αποκάλυψη των γραφημάτων των εσωτερικών επιχρισμάτων του σπιτιού – Μουσείου Γιαννούλη Χαλεπά, στον Πύργο της Τήνου.

Μετά, την παρουσίαση της μελέτης, θα απονεμηθούν τιμητικές διακρίσεις, σε όλους τους θεσμικούς φορείς και φυσικά πρόσωπα που ανέδειξαν και προέβαλαν τη ζωή και το έργο του κορυφαίου Έλληνα γλύπτη, Γιαννούλη Χαλεπά.


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

• Χαιρετισμοί.
• Μάνος Στεφανίδης, ιστορικός τέχνης, Αναπλ. Καθηγητής ΕΚΠΑ «Η σημασία των γραφημάτων στο σπίτι-μουσείο του Γιαννούλη Χαλεπά».
• Κωστας Δανούσης, ιστορικός ερευνητής-συγγραφέας, «Το σπίτι της oικογένειας Χαλεπά στον Πύργο της Τήνου».
• Δρ Αθηνά Αλεξοπούλου, Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, Διευθύντρια ARTICONLab, «Το εγχείρημα της αποκάλυψης των γραφημάτων στην οικία μουσείο Γ. Χαλεπά. Καινοτόμες προσεγγίσεις - Επιστημονικές προκλήσεις».
• Δρ Αγάθη Καμινάρη, Συντηρήτρια Αρχαιοτήτων και Έργων Τέχνης,
«Στα ίχνη των γραφημάτων του Χαλεπά: η αναζήτηση, οι δυσκολίες, η
αποκάλυψη».
• Μαρία Χατζηδάκη,  Λέκτορας Εφαρμογών Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, και Αλέξιος-Νικόλαος Στεφανής, Επικ. Καθηγητής, Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, «Διερεύνηση των τοιχογραφημάτων της οικίας του Γιαννούλη Χαλεπά στην Τήνο. Ζητήματα συντήρησης και αποκατάστασης».
• Συμπεράσματα -Προοπτικές
• Συζήτηση με το κοινό.

ΑΠΟΝΟΜΗ ΤΙΜΗΤΙΚΩΝ ΔΙΑΚΡΙΣΕΩΝ

Θα τιμηθούν φορείς και εν ζωή φυσικά πρόσωπα που συνέβαλαν στην ανάδειξη και προβολή της ζωής και του έργου του Γιαννούλη Χαλεπά.

Πύργος Τήνου 14 Δεκεμβρίου 2018
Για το Διοικητικό Συμβούλιο του Πνευματικού Κέντρου Πανόρμου “Γιαννούλης
Χαλεπάς”, ο Πρόεδρος Εμμανουήλ Σώχος.

Σχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.