Συνεχίζονται -καιρού επιτρέποντος- οι εργασίες επισκευής του Φάρου της Λιβάδας Τήνου. Όπως αναφέρουν οι διαχειριστές της αντίστοιχης σελίδας στο Facebook:

Πραγματοποιήθηκαν χθες, Παρασκευή, με προσοχή έξι (6) οπές στα δύο (2) υπερεκατονταετή μαρμαρα της πόρτας και τοποθετήθηκαν ανοξείδωτες ατσάλινες βέργες που κολλήθηκαν με ειδική μαρμαρόκολλα δύο (2) συστατικών, ώστε να λειτουργήσουν ως οπλισμός στο πρέκι που θα πέσει από πίσω τους.

Έτσι, το πρέκι θα μπορέσει να αντέξει το βάρος των μαρμάρων και του τοίχου που θα χτιστεί από πάνω για να κλείσει η οπή της πρόσοψης του κτιρίου. Έγινε τέλος τοποθέτηση μαρμάρινου ανάγλυφου του Χριστού στο εσωτερικό.

Σήμερα, Σάββατο, 22 Δεκεμβρίου καλουπώθηκε και έπεσε επιτέλους το πρέκι της κεντρικής εισόδου του Φάρου (1,40 μήκος Χ 0,40 πλάτος Χ 0.30 ύψος) για τη ασφαλή αγκύρωση των μαρμάρων της εισόδου και τη στήριξη της προγραμματισμένης υπερκείμενης πέτρινης τοιχοδομής ώστε να κλείσει η πληγή της πρόσοψης του κτιρίου.  Βαθμός δυσκολίας μεγάλος και τα μέσα περιορισμένα αλλά προχωράμε.

Σύνολο κόστους έργου του διημέρου 50€. Θερμές ευχαριστίες στον μάστορα Αντρέα Χαρικιόπουλο από Μυρσίνη.

Καλές γιορτές σε όλους σας.

Σχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.