Στην χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τήνου συζητήθηκε μεταξύ άλλων  το θέματα που αφορούσε την έγκριση μελέτης για την εκτέλεση του έργου «Επισκευή συντήρηση σχολικών κτιρίων και αύλειων χώρων Πύργου Τήνου» με εισηγητή τον δήμαρχο Τήνου. Πάμε να ρίξουμε μια ματιά στο έργο αυτό και τι περιλαμβάνει:

Tο σχολικό συγκρότημα βρίσκεται εντός παραδοσιακού οικισμού του Πύργου της Τοπικής Κοινότητας Πανόρμου του Δήμου Τήνου και περικλείεται Βόρεια με Δημοτική Οδό,Νότια με Δημοτική Οδό,Ανατολικά με Επαρχιακή οδό Χώρας Τήνου - Πανόρμου και Δυτικά με Δημοτική οδό και με ιδιοκτησία Κλαύδιου, Αγνώστου και Ιερού Ναού Αγ.Φωτεινής.

Η απόφαση Νομάρχη με αριθμό 2.787 α/4-5-2003 που περιλαμβάνει το Δημοτικό Σχολείο κοινότητος Πανόρμου και το Νηπιαγωγείο κοινότητος Πανόρμου Τήνου έχει μεταγραφεί στο Υποθηκοφυλακείο Τήνου με τον αριθμό μεταγραφής 1.093.


Σύμφωνα με το παραπάνω τοπογραφικό διάγραμμα που υπάρχει στο αρχείο της υπηρεσία μας προκύπτουν τα κατωτέρω:

1)Εμβαδόν Οικοπέδου = 1.811,03 τ.μ
2)Εμβαδόν Νηπιαγωγείου = 143,74 τ.μ
3)Εμβαδόν W.C = 38,33 τ.μ
4)Εμβαδόν Λεβητοστασίου = 7,15 τ.μ
5)Εμβαδόν Δημοτικού Σχολείου =-200,32 τ.μ

Σύμφωνα με το Δελτίο Προσεισμικού Ελέγχου που συντάχθηκε στις 21/03/2003 από τους ελεγκτές μηχανικούς και υπάρχει στην υπηρεσία μας, το κτίριο που στεγάζεται το Δημοτικό Σχολείο του Πύργου έχει κατασκευαστεί το έτος 1906.Η αρχική κατασκευή είναι από φέρουσα τοιχοποιία >0,50 μ και στέγη. Το 1974 αποξηλώθηκε η στέγη και κατασκευάστηκε πλάκα από οπλισμένο σκυρόδεμα. Το έτος 2002 πάνω από την πλάκα σκυροδέματος κατασκευάστηκε στέγη με ξύλινα ζευκτά και ρωμαϊκά κεραμίδια για να επανέλθει το κτίριο στην αρχική του μορφή.Σύμφωνα με το Δελτίο Προσεισμικού Ελέγχου που συντάχθηκε στις 21/03/2003 από τους ελεγκτές μηχανικούς και υπάρχει στην υπηρεσία μας, το κτίριο του Νηπιαγωγείου και του W.C είναι κατασκευασμένο το έτος 1982. Έχει υποβληθεί δήλωση τακτοποίησης για την Ρύθμιση του σύμφωνα με το Ν. 4495/2017. Ο αριθμός δήλωσης είναι 10319551.

Μετά από έρευνα που κάναμε ο φέρων οργανισμός του κτιρίου είναι από οπλισμένο σκυρόδεμα και η τοιχοποιία είναι από οπτοπλινθοδομή και στη βορεινή πλευρά από λιθοδομή > 0,50μ


Η τοιχοποιία στο χώρο που βρίσκεται το λεβητοστάσιο στην ανατολική και νότια πλευρά είναι από λιθοδομή > 0,50 μ και στην δυτική πλευρά από οπτοπλινθοδομή. Η πλάκα είναι από οπλισμένο σκυρόδεμαΣχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.