Με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σύρου - Τήνου κ. Δωροθέου Β’ εορτάσθηκε η ιερά μνήμη της Αγίας Βαρβάρας στην περιοχή Σμόβολο της ιεράς νήσου Τήνου.

Αφ’ εσπέρας τελέσθηκε Μέγας Πολυιερατικός Εσπερινός στον κατάμεστο ομώνυμο Ιερό Ναό και την κυριώνυμο ημέρα τελέσθηκε ο Όρθρος και η πανηγυρική Θεία Λειτουργία προ του πέρατος της οποίας ο Αρχιερατικός Επίτροπος της ιεράς νήσου Πρωτοπρ. Γεώργιος Φανερός, ευλογία και αδεία του Σεβ. κ. Δωροθέου Β’, διεκόμησε απότμημα εκ του ιερού Λειψάνου της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Βαρβάρας η οποία τοποθετήθηκε στο μέσον του Ι. Ναού επί ευπρεπισμένου δισκαρίου.

Ακολούθησε μικρά λιτανεία εις το αύλειο χώρο και στα κτίσματα πέριξ του Ναού, πραγματοποιήθηκε Δέησις και στη συνέχεια εντός του Ναού όλοι οι ευλαβείς Χριστιανοί προσεκύνησαν το απότμημα του ιερού Λειψάνου προς ευλογία και αγιασμό.

Ο Αρχιερατικός Επίτροπος ευχαρίστησε τον Εφημέριο και όλα τα μέλη της εκκλησιαστικής επιτροπής του χωρίου Δύο Χωριά όπου και ετέλεσαν και την Πανήγυρη αλλά και τους Εφημερίους και την μόνιμη Επιτροπή και όλους τους κατοίκους των Ενοριών Δύο Χωρίων, Αρνάδου, Τριαντάρου και Μπερδεμιάρου για την άρτια προετοιμασία της πανηγύρεως.

Πλήθος ευλαβών χριστιανών Τηνίων και προσκυνητών συμπροσευχήθηκαν εις τας ιεράς Ακολουθίας, μεταξύ αυτών ο Έπαρχος Τήνου, ο Δήμαρχος Τήνου, ο Αντιπρόεδρος της Διοικούσης Επιτροπής του ΠΙΙΕΤ, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Αρχηγός της Μείζονος Αντιπολιτεύσεως του Δήμου Τήνου, οι Αντιδήμαρχοι, μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Πρόεδρος της ΤΚ Τριαντάρου, μέλη της Διοικούσης Επιτροπής του ΠΙΙΕΤ, ο Πολιτευτής των Κυκλάδων, εκκλησιαστικοί επίτροποι, εκπρόσωποι Υπηρεσιών, Συλλόγων και Φορέων.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας παρετέθη παραδοσιακή τράπεζα όπως και αφ' εσπέρας.

Φωτογραφίες: Εμμανουήλ Απέργης, Ελευθέριος ΑποστολόπουλοςΣχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.