H ΕΡΤ  στο website της (www.ert.gr) φιλοξενεί ένα αφιέρωμα με θέμα τον Οινοτουρισμό  στην Κομοτηνή και πως αυτος είναι ένα σημαντικό μέρος του τομέα του τουρισμού. Σε αυτό το άρθρο παρουσιάζονται δύο γυναίκες όπου για την καλύτερη κατανόηση του Οινοτουρισμού θέτουν ως παράδειγμα την Τήνο και αναφέρουν τα ακόλουθα:

Ως πετυχημένο παράδειγμα του τουρισμού εμπειρίας αναφέρουν και οι δύο τις προσπάθειες που γίνονται στο νησί της Τήνου. Στην Τήνο υπάρχει μια ομάδα, μια μικρή κρίσιμη μάζα ανθρώπων, που κινείται  γύρω από την γαστρονομία και την παραγωγή, όπως τυροκόμοι, μελισσοκόμοι, εστιάτορες, οι οποίοι  δημιούργησαν μικρά κλάστερς. «Αυτό άρχισε σιγά –σιγά να ανοίγει και τραβήξανε το παγκόσμιο ενδιαφέρον. Έτσι, τώρα όταν κάποιοι δεν βρίσκουν να πάνε στην Σαντορίνη για διακοπές προτιμούν την Τήνο. Κανένας δεν μπορούσε να το φανταστεί πιο πριν. Πίσω από την Παναγία της Τήνου κρυβόταν ένας μεγάλος «θησαυρός».

Είναι ένα πετυχημένο παράδειγμα συνεργείων, συνδέθηκαν αυτοί οι άνθρωποι κι άρχισε αυτός ο κύκλος να ανοίγει.» εξηγεί η κα Τζελεπίδου. Σύμφωνα δεν με την κα Σπίγγου υπάρχουν πάρα πολλές πρωτοβουλίες σε νησιά και κοινότητες που δημιουργούν μικρές ομάδες ανθρώπων που ασχολούνται με την διατροφή, την παραγωγή, τον τουρισμό, με τοπικά προϊόντα. «Κάνουν κάποια σύμφωνα ποιότητας κι αυτά τα βγάζουν προς τα έξω. Δημιουργούνται σιγά – σιγά συνέργειες οι οποίες γιγαντώνονται και μεγαλώνουν. Δεν προχωρούν όλοι το ίδιο, αλλά η χώρα σιγά – σιγά αντιλαμβάνεται τη δυναμική της. Πιστεύουμε ότι με τη σωστή εκπαίδευση του κλάδου αυτό θα γιγαντωθεί , θα γίνουμε ένας τουρισμός εμπειρίας. Είμαστε ήδη και θα πρέπει να το πετύχουμε λίγο παραπάνω.»


Σχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.