Ο αείμνηστος Δήμαρχός μας, Σίμος Ορφανός διάβηκε νωρίς, τη γέφυρα, μεταξύ ζωής και θανάτου. Πρόλαβε, όμως, να διατυπώσει και δρομολογήσει, αρχές και κατευθύνσεις της δημοτικής αρχής, για μία πορεία του τόπου μας, προς ένα καλύτερο αύριο.

Όλοι εμείς, που συνταχθήκαμε κάτω, από τη σημαία του Σίμου Ορφανού, πέρα, από την απόδοση της οφειλόμενης τιμής, που , μέρος της, εκφράστηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο, της 12ης Δεκεμβρίου 2018, με την ονοματοδοσία της παραλίας, της πόλης μας, σε ΑΚΤΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΤΗΝΟΥ ΣΙΜΟΥ ΟΡΦΑΝΟΥ και την φιλοτέχνηση της προτομής του, που θα κοσμήσει την είσοδο του Δημοτικού μας Καταστήματος, στην πόλη της Τήνου, ευχής έργο είναι τα οράματά του, που υιοθετήσαμε, να τα υλοποιήσουμε και τους δρόμους που χάραξε και μαζί πορευτήκαμε, να τους διαβούμε με επιτυχία, μέχρι το τέρμα τους, κάνοντας, όπου χρειάζεται αναστοχασμούς και τις απαραίτητες διορθώσεις.

Ο Σίμος Ορφανός συγκέντρωσε την αποδοχή και επιδοκιμασία της συντριπτικής πλειοψηφίας του Τηνιακού λαού, όπως και του Δημοτικού μας Συμβουλίου. Πατούσε γερά στη γη, ατένιζε τον ανοιχτό ορίζοντα, χωρίς παρωπίδες και προκαταλήψεις. Η ματιά και η ψυχή του αγκάλιαζε, χωρίς διακρίσεις, όλους τους Τηνίους. Όραμά του ήταν η ισόρροπη ανάπτυξη του νησιού, η εξασφάλιση των αναγκαίων υποδομών, η προστασία του περιβάλλοντος, η ανάδειξη και προβολή της παράδοσης και του πολιτισμού μας. Πιστός στην αρχή του αυτοδιοίκητου και του κοινωφελή χαρακτήρα του Π.Ι.Ι.Ε.Τ και στην προάσπιση της διαθήκης των κτητόρων του. Θέση, την οποία αταλάντευτα ακολουθούμε και υποστηρίζουμε όλοι.

Η επέτειος μνήμης του Σίμου Ορφανού γίνεται και πολιτική πράξη, καθώς όλοι μας οφείλουμε να τοποθετηθούμε απέναντι στο αύριο του Δήμου και του τόπου μας. Γι αυτό, σήμερα δηλώνω, ότι, εξακολουθώ να συντάσσομαι, κάτω, από τα λάβαρα των οραμάτων του, πατώντας γερά στη γη, όπως και ο Σίμος Ορφανός, απαλλαγμένος από τον λαϊκισμό και τη μισαλλοδοξία. Διδαγμένος από τα πολιτικά του βήματα, από τα λάθη, τις παραλείψεις, αλλά και από τις επιτυχίες, της χρηστής διοίκησής μας.

Ο Δήμος μας, πρέπει, κατά τη γνώμη μου, αποφασιστικά να προχωρήσει μπροστά στην οικοδόμηση μιας νέας Τήνου, από συμπολίτες που διακατέχονται, από θέληση για προσφορά και δημιουργία, που στόχο έχουν την ανάπτυξη και προκοπή του τόπου μας, αποδίδοντας με αυτό τον τρόπο, τον ισοβίως οφειλόμενο φόρο τιμής και μνήμης, στο Δήμαρχό μας , Σίμο Ορφανό.

Τήνος, 14 Δεκεμβρίου 2018, 
Εμμ. Σώχος, Αντιδήμαρχος Τήνου.

Σχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.